Şiddete maruz bırakılan öğretmene destek geldi

Uğur KURNAZ

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bulunan Atatürk İlkokulu’nda öğrenci velisi tarafından şiddete maruz bırakılan 1.sınıf öğretmeni Tevfik Akkılıç’a meslektaşları destek oldu.

Yaşanan olayın ardından öğretmenler dün Atatürk İlkokulu önünde bir araya geldi. Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Özdemir şunları aktardı:

“Öğretmenlere yönelik gerek öğrenci gerekse veli kaynaklı şiddetin sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı'nı yöneten, iktidara geldiği günden beri eğitim emekçilerini küçümseyen AKP iktidarıdır. Bu konuda somut ve kalıcı çözümler üretilmesi ve okullarda yaşanan şiddetin önlenmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye çağırıyoruz. Öğretmenlerimize yapılan şiddet olaylarını bir kez daha kınıyor, başta Tevfik öğretmenimiz olmak üzere şiddete uğrayan tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz.”

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan ise şunları aktardı: “Milli Eğitim Bakanlığının öğretmeni itibarsızlaştıran politikalarının sonucunda eğitimci arkadaşlarımız sürekli olarak şiddete maruz kalmaktadır. Bu yaşanan şiddet olayı ulusal basına da yansıdı ancak Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer iki satır açıklama yapıp olayı kınayan bir konuşma yapmadı ne yazık ki. En az bu yaşanan şiddet olayı kadar Sayın bakanın sessiz kalışı da bizi yaralamaktadır” diye konuştu.