Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, “Şiddet mağdurları bizi arayıp ‘Af yasası sonrası çıkıp gelirse ben ne yapacağım?’ diye soruyor” dedi

Şiddete uğrayan kadınlar af yasasından endişe duyuyor

Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, muhalefet partilerinin ve kamuoyunun eleştirdiği AKP-MHP iktidarının af yasasına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. İktidar kanadı düzenlemenin kadına şiddet uygulayanları kapsamayacağını iddia etse bile kadın hakları savunucuları tersini düşünüyor. Independent Türkçe’den Ali Kemal Erdem’e konuşan Güllü, af yasasının gündeme gelmesinin ardından birçok şiddet mağduru kadının arayarak kendilerine zarar veren insanın çıkması halinde ‘Ne yapacağız?’ diye sorduklarını söyledi.

KADINLARI PANİĞE SÜRÜKLÜYOR

Güllü, af tartışmalarının özellikle şiddet mağduru kadınlar ile istismar mağduru çocukların psikolojisi üzerinde çok büyük olumsuz etki yarattığını, paniğe sürüklediğini belirterek şöyle konuştu:

“Hakkını araması için teşvik ettiğimiz, hukuksal mücadelesinde yanında olduğumuz bu mağdurlar bizi arayıp ‘Ne olacak şimdi? Çıkıp gelirse ben ne yapacağım?’ diyor. Büyük korku ve endişe içindeler. Bu tasarıda bu korkuları daha da büyüttü. Bunu yaşamayan anlayamaz.”

“Biz çok iyi biliyoruz ki kadın dayanışması yaşatır” ifadelerini kullanan Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı, “Dün olduğu gibi bugün ve yarın da yanında olmaya devam edeceğiz. Ama burada yaşadığımız süreç içinde neden dün değil de infaz yasasının Meclis’e geldiği zaman bu karar alınmıştır. Sayın vekillerin dikkat etmesi gerekir” diye konuştu.