Kadınlar, yazdıkları mektupla sığınma evlerindeki şikayetlerini CHP'li Mürsel Alban’a iletti. Mektupta, yemek porsiyonlarının küçüldüğünü ve çocukların yetersiz beslendiği vurgulandı.

Sığınma evlerinde kalan kadınlar, yetersiz beslenmeden şikayetçi: "Makarna yemekten bıktık"

Kadınlar, sığınma evlerinde yaşadıkları sorunları mektupla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Mürsel Alban'a iletti. Yemek porsiyonlarının küçüldüğünü belirten kadınlar, “Yemekte her gün neredeyse her öğün makarna çıkıyor. Çocuklarımız yetersiz besleniyor" dedi.

Yaşanılan ekonomik krizin en çok çocukları ve kadınları mağdur ettiğini dile getiren CHP’li Alban, kadın sığınma evlerinde yaşanan mağduriyeti Meclis gündemine taşıdığını belirtti.

Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Alban, “Bakanlığınıza bağlı olan yatılı sosyal hizmet kuruluşlarında kalan kişilerden tarafımıza birçok şikayet gelmektedir. Özellikle kadın konukevlerindeki fiziki ortamın yetersizliği, yemek çeşitlerinin ve miktarının az olduğu iddia edilmekte, çocuklarıyla kalan kişilerin kreş gibi imkanlardan yararlanamadıkları öne sürülmektedir. Yine iddialar arasında, bu kadın konukevlerinde kalan kişilere verilmek üzere bağışlanan her türlü giyim eşyası, kişisel bakım ürünleri ve diğer malzemelerin kendilerine ulaşmadığı öne sürülmüştür” dedi. Kadın sığınma evlerinde verilen yemeklerin ihaleye çıkarıldığını fakat ihaleyi alan firmaların yükselen maliyetleri bahane ederek porsiyonları ve yemek çeşitlerini azaltıldığı iddialarının bakanlık tarafından araştırılması gerektiğini vurgulayan Alban, özellikle çocuklarıyla birlikte kalan kadınların çok mağdur olduğunu kaydetti.

ekonomik-kriz-kadin-siginma-evlerini-de-vurdu-999986-1.