"İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" dediği için sahneden indirilen müzisyen Melek Mosso'ya meslektaşı Sıla Gençoğlu'ndan destek geldi.

Sıla'dan Melek Mosso'ya destek mesajı

Müzisyen Melek Mosso, 22 Ağustos'ta Aqua Florya'da verdiği konser sırasında, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" dediği ve kadınlara yönelik cinsel saldırılara karşı konuşma yaptığı için sahneden indirildiğini açıklamıştı.

Melek Mosso'ya ünlü şarkıcı Sıla Gençoğlu'ndan destek geldi. Kişisel sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sıla, şu ifadeleri kullandı:

"Tecavüzcüyü serbest bırak, tecavüzcüyü serbest bırakma diyenin sesini kıs. Kısamazsın. @MelekMosso
#melekmosso #MusaOrhanTutuklansin"

Mosso, sahneden indirilmesi üzerine şu açıklamayı yapmıştı:

“22 Ağustos Aqua Florya konserimizde yaşanan can sıkıcı olayı Sabah gazetesinin Günaydın ekinde yalan ve yanlış bir haber olarak yazan Ömer Karahan’ı kınıyorum. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği yüzünden öldürülen kadın arkadaşlarımın ruhuna, her konserimde armağan ettiğim ve “İstanbul sözleşmesi yaşatır” dedikten sonra söylediğim “Keklik gibi” türküsü söylenenin aksine ayakta alkışlanmıştır. Konserde olan tanıdıkları bu söylemden rahatsız olup, polisi arayıp beni sahneden inmeye zorlamışlardır. Saygımızı hiç bozmadan, polisimize zorluk çıkartmadan sahneden indik ve bunun hakkında olaylar büyümesin diye asla konuşmadık. Fakat görüyorum ki yanlış yapmışız. Konuyu siyasi bir yöne çekmeye çalışmak manasızdır. Haberi kaldırmanızı ve bir özür yazısı yayınlamanızı istiyorum. Konserin bütün ses kaydı elimizde mevcuttur.”