Şarkıcı Sıla Gençoğlu, şiddet gördükten 18 saat sonra şarkı söylerken çekilen video görüntülerinin Ahmet Kural’ın avukatı tarafından servis edildiğini öne sürerek şikâyette bulundu. Savcılık, Kural ve avukatının ‘suç işlemediği’ kanaatine vardı.

Sıla’nın ‘sızdırılan video’ ile ilgili şikâyetinde karar: Dosya kapatıldı

Kendisini darp ettiği gerekçesiyle oyuncu Ahmet Kural'dan şikâyetçi olan şarkıcı Sıla Gençoğlu’nun, şiddet gördükten 18 saat sonra şarkı söylerken çekilen video görüntüsünün Kural'ın avukatı tarafından bilerek servis edildiğine ilişkin şikâyeti Savcılık tarafından haklı bulunmadı.

Sabah'ın haberine göre, videoda oynama yapıldığını savunan Gençoğlu, "Sanki şiddet görmemiş, iftira atıyormuşum ve eğleniyormuşum gibi haber yapılmasını sağladılar. Böylece kendilerine delil topladılar" diyerek şikâyetçi oldu.

Geçnoğlu, Ahmet Kural ile yaşadığı hadiseden sonra şiddet nedeniyle üzüntüsünün devam ettiği sırada psikiyatristi Cem Mumcu'yla görüşme yaptığını belirtti.

Psikolojisinin düzelmesi için Mumcu'nun isteği üzerine şarkı söylediğini anlatan ünlü şarkıcı, şu ifadeleri kullandı:

“ALEYHİME DELİL OLDU”

“O sırada çekilen video basına sızdırıldı. Videonun bir kesimi kesilip çıkarılmak suretiyle haber yapıldı. Sanki ben şiddet görmemişim, bu iddiaları uydurmuşum, vücudumda ve yüzümde herhangi bir darp cebir izi yokmuş, sonrasında gülüp eğlenmişim gibi kamuoyunu yanıltıcı ve soruşturmanın seyrini benim aleyhime etkileyici bir haber yapıldı...

Bu haberle ilgili görüntülerin Ahmet Kural ve avukatı tarafından servis edildiğini söylediler. Bu yayın sonrasında kamuoyunda bir kısım insanlar benim gerçekte şiddet görmediğim halde bu iddiayı ve delillerini uydurduğum gibi bir düşünceye kapıldılar. Ve üzerinde oynanan bu görüntüler aleyhime delil oldu.”

DOSYANIN KAPATILMASINA KARAR VERİLDİ

Sıla Gençoğlu’nun ihbarı üzerine Ahmet Kural'ın avukatı Sibel Aydın hakkında, 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçundan soruşturma başlatıldı.

Savcılık, 'görüntülerin basın organlarına verilip yayınlanmasını sağladıkları' ve sonrasında 'soruşturma dosyasına ibraz etmek suretiyle soruşturmayı Kural lehine etkilemeye çalıştığı' iddia edilen avukat Sibel Aydın'ın 'suçu işlediğine dair yeterli delil bulunmadığı' gerekçesiyle dosyanın kapatılmasını istedi.

NE OLMUŞTU?

Sıla Gençoğlu, Ahmet Kural’dan tehdit ve hakarete uğradığını belirterek şikâyetçi olmuştu.

Açılan dava sonucunda, 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan ve cezası ertelenen oyuncu Ahmet Kural hakkındaki karar, İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmuş, dosya yeniden yerel mahkemeye gönderilmişti.

Olayın gündeme geldiği ilk günlerde ise Gençoğlu'nun şarkı söylerken bir video görüntüsü ortaya çıkmıştı.