Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ü boğazından bıçaklayarak öldüren 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Sıla Şentürk'ü öldüren Hüseyin Can Gökçek, tutuklandı

Giresun'da dün 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ü evinde bıçaklayarak öldüren Hüseyin Can Gökçek bu sabah yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

Hüseyin Can Gökçek (21) daha önce internetten tanışarak arkadaş olduğu Sıla Şentürk’le görüşmek üzere önceki gün Ankara'dan Giresun’a geldi. Gökçek, genç kızı Yalı mahallesinde babaannesinin evinde dün bıçaklayarak öldürdükten sonra Ankara’ya kaçmak isterken polis ekipleri tarafından Giresun-Ordu Havalimanı yakınlarında yakalandı. Giresun Emniyet Müdürlüğünde bir gece gözaltında tutulduktan sonra Gökçek, bu sabah yoğun güvenlik önlemleri altında Giresun Adliyesi’ne getirildi.

10’ya yakın suçtan kaydı bulunduğu öğrenilen Gökçek’in Emniyet’teki sorgusunda bir ifade vermediği “İfademi savcılıkta vereceğim” dediği öğrenildi.

Sıla Şentürk'ün katili Hüseyin Can Gökçek, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

OLAY

Giresun’da 16 yaşındaki Sıla Şentürk, 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek isimli erkek tarafından katledildi. Dün sabah saatlerinde Erikliman köyünde meydana gelen olayda, babaannesine ait evde kalan Sıla Şentürk, Hüseyin Can Gökçek ile bilinmeyen nedenle tartıştı. Gökçek, yanında getirdiği bıçakla Şentürk’ün boğazını kesti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "21 yaşındaki failin tutuklu yargılandığı hukuki süreç Bakanlığımız tarafından takip edilmektedir. Caninin mümkün olan en ağır cezayı alması için davaya müdahil olunacaktır" denilmişti.

sila-senturk-u-olduren-huseyin-can-gokcek-adliyeye-sevk-edildi-981732-1.