CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, silah doğrulttuğu fakülteye asistan olarak atandığı söylenen M.A.V., ile ilgili olarak Meclis'te bir soru önergesi verdi. Öte yandan Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri de konuyla ilgili bir açıklama yaparak durumu, 'yılın en utanç verici olayı' olarak niteledi

Silah doğrulttuğu fakülteye asistan olarak atanmıştı: Yılın en utanç verici olayı

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, ‘M.A.V.’nin, silah doğrulttuğu Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne (SBF) asistan olarak alındığı iddiası doğru mudur?’ diye sordu.

Geleneksel İnek Bayramı’nda okunacak fermanları hazırlamak için Mülkiye öğrencilerinin oluşturduğu gruplar adına yapılan açıklamada da atamanın “yılın en utanç verici olayı” olduğu belirtildi.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi M.A.V. Ocak 2017’de silahını Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne doğrultarak poz vermiş ve bunu, sosyal medya hesabından “yılın fotoğrafı” etiketiyle paylaşmıştı.

M.A.V.’nin silah doğrulttuğu fakülteye asistan olarak işe alınması Meclis’te de gündeme geldi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, şu soruları sordu:

  • 2017 yılının başında, Hukuk Fakültesi öğrencisiyken sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafta Siyasal Bilgiler Fakültesine silah doğrultan M.A.V’nin Siyasal Bilgiler Fakültesine asistan yapıldığı iddiası doğru mudur?
  • Fakülte içerisinde silah bulundurmanın izahı nedir?
  • M.A.V’nin fakülteye doğrulttuğu silahın ruhsatı bulunmakta mıdır? Bahse konu silahın ruhsatı kime aittir?
  • Bahse konu olan silahın balistik incelemesi yapılmış mıdır? Yapılan inceleme sonucunda silahın herhangi bir olayda kullanıldığı tespit edilmiş midir?
  • M.A.V’nin Silahlı paylaşımı akabinde başlatılmış bir soruşturma bulunmakta mıdır? Soruşturmanın güncel akıbeti nedir?
  • M.A.V hakkında başlatılmış soruşturmanın üstünün kapatıldığı iddiaları doğru mudur?

'UTANÇ VERİCİ BİR OLAY'

Mülkiyet Haber'in aktardığına göre, Siyasal Bilgiler Fakültesi Mülkiye’nin geleneksel İnek Bayramı’nda okunacak fermanları hazırlamak için öğrenciler tarafından oluşturulan gruplar adına yapılan açıklamada, atamanın “yılın en utanç verici olayı” olduğu belirtildi.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, Uluşlararası İlişkiler Bölümü, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, İşletme Bölümü, Maliye Bölümü ve İktisat Bölümü ferman ekipleri yaptıkları ortak açıklamada, "Mülkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiğine dikkat çektiler. Türkiye’nin en köklü kurumlarından birinde eğitim almakta olan Mülkiye öğrencileri olarak, bu şahsın “akademisyen” olarak kapılarımızdan girmesini, silah tutan ve bu silahı Mülkiye’ye doğrultan bir elin amfilerimizde kalem tutmasını kabul etmiyoruz” ifadelerine yer verdiler. Açıklamada ayrıca anabilim dalının ve okul yönetiminin gereğini yaparak Mülkiye tarihinden bu utanç verici lekeyi ivedilikle silmeleri talep edildi.