Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 29 kadın mahkûmun pazar gecesi darp edilerek başka cezaevine gönderildiği iddia edildi

Silivri’de işkence iddiası

HÜSEYİN ŞİMŞEK

15Temmuz darbe girişiminin ardından cezaevlerinde artan hak ihlalleri ve işkence iddialarına bir yenisi daha eklendi. Kızı Kübra Sünnetçi’nin bir süredir Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda çeşitli işkencelere uğradığını ifade eden anne Şenay Sünnetçi, BirGün’e yaptığı açıklamada, kızı ile birlikte toplam 29 siyasi tutuklu mahkumun Pazar gecesi darp edilerek başka cezaevlerine nakledildiğini öne sürdü. Daha önce kadın mahkumların ve FETÖ’den tutuklu eski polislerin kaldıkları koğuşların tuvalet ve banyolarının görüş açılarına kamera yerleştirildiği ortaya çıkan Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda anne Şenay Sünnetçi’nin verdiği bilgilere göre pazar gecesi bir koğuş basıldı. Kızı ile birlikte toplam 29 kadın mahkumun bulunduğu koğuşa Pazar gecesi havalandırmalardan gardiyanların girdiğini aktaran Sünnetçi, “Gece vakti koğuşa giren gardiyanlar, tutukluları darp ettikten sonra başka cezaevine göndermiş. Kızım ve diğer tutukluların üzerlerindeki eşyalar dışında diğer eşyalarını almalarına izin vermemişler. Bırakın kitapları, yanlarına yedek kıyafet bile alamamışlar” dedi.

“Arayarak öğrendim”
Tutuklu mahkûmların ailelerinden kızının da başka cezaevine gönderildiğini öğrendiğini dile getiren Şenay Sünnetçi, “Kızımın hangi cezaevine nakledildiğini öğrenmek için Silivri Ceza İnfaz Kurumu’na telefon ettim. Nakil bilgisinin gerçeği yansıtmadığını söylediler. İnanmadığım için cezaevlerini aradım. Kızımın Balıkesir Cezaevi’ne gönderildiğini kendi çabalarımla öğrendim” dedi.