Silivri’de muhalif medya yasağı Meclis gündeminde

ASLINUR ÖZÇAKIR

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Silivri Cezaevi’ndeki muhalif yayın yasaklarını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sordu.

CHP’li Yarkadaş, BirGün, Cumhuriyet, Evrensel ve Özgür Gündem gazetelerinin Silivri Cezaevi’ne alınmadığını ve bu durumun hukuksuz uygulama olduğunu söyledi. Hükümlülerin, mahkemeler tarafından yasaklanmamış olan süreli ve süresiz yayınlardan bedelini ödeyerek yararlanma hakkına sahip olduğunu hatırlatan Yarkadaş, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Silivri Cezaevi’nde mahkumların talep etmesine rağmen muhalif yayın politikalarıyla bilinen BirGün, Cumhuriyet, Evrensel, Özgür gündem gibi gazetelerin verilmediği doğru mudur? Doğruysa gerekçesi nedir? Yasaklanan başka yayınlar var mıdır? Varsa gerekçesi nedir? Yasaklı yayınlar hangileridir? Televizyon kanalları listesinden Halk TV’nin çıkarıldığı doğru mudur? Hükümlülere günlük 50 litre su hakkı verildiği ve hükümlülerin, bununla bulaşık, çamaşır yıkamaları, yemek yapmaları ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılamaları istendiği doğru mudur?”