Silopi’de polis mahalleyi taradı: 3 ölü, en az 10 yaralı

Silopi’de sabah saatlerinde Zap Mahallesi’ni ablukaya alan polis, halkı taradı. Polisin silahlı saldırısında ilk belirlemelere göre, 3 yurttaş yaşamını yitirirken, 10'dan fazla yurttaş da yaralandı. Polisin 6 evi ateşe verdiği bildirildi. Ambulansların dâhi tarandığı bildiriliyor.

Diha'nın haberine göre, Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Zap Mahallesi sabah saat 04.00 sularında polisler tarafından ablukaya alındı. Yurttaşların gözaltı ve polis baskınlarını engellemek amacıyla kazdığı hendeklerden dolayı mahalleye giremeyen polis, mahalleyi taradı. İlk belirlemelere göre, polisin açtığı ateş sonucu Hamdin Ulaş (58) Mehmet Hıdır Tanboğa (17) ve ismi öğrenilemeyen bir yurttaş yaşamını yitirdi, 10'dan fazla yurttaş da yaralandı. Polisin 6 evi de ateşe verdiği bildirilirken, bir evin tamamen yandığı belirtildi.

17 YAŞINDAKİ MEHMET HIDIR TANBOĞA HASTANE ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ
Diha'nın geçtiği bir başka haberde, polis tarafından ateşe verilen evini söndürmeye giderken keskin nişancıların kurşunuyla yaralanan 17 yaşındaki Mehmet Hıdır Tanboğa isimli gencin getirildiği Silopi Devlet Hastanesi önünde içinde bulunduğu aracın taranması sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

"KESKİN NİŞANCILAR DIŞARI ÇIKANA ATEŞ AÇIYOR"
Evrensel'den Faruk Ayyıldız'a konuşan Silopi Belediye Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, polislerin sabaha karşı mahallelere girmek istemesi üzerine başladığını söyledi. Çatışmaların ardından birkaç evde yangın çıktığını ifade eden Aydemir, “İtfaiye araçlarını yolladık ama engel oldular, itfaiye araçlarına da ateş açıldı” dedi. 2 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Aydemir, “Yaşamını yitirenler 19 yaşlarında bir genç ve diğerinin yaşı 45’in üzerinde” dedi. Ambulansların dahi çatışma alanlarına bırakılmadığını söyleyen Aydemir, “Keskin nişancılar var, dışarı çıkana ateş açılıyor. Vekiller ile birlikte çatışmaların olduğu mahallelere girmeye çalışıyoruz ama ulaşamadık, çatışmaların olduğu mahallelere yakın bir yerde bekliyoruz” diye konuştu. 5 mahallede silahlı çatışmaların devam ettiğini kaydeden Aydemir, “Yaralılar hastaneye götürülemiyor, silah seslerinden dolayı mahallere de girilemiyor. Mahallelerden yükselen dumanları görebiliyoruz, Silopi’de durum çok kötü” sözlerini kullandı.

"KATLİAM GİRİŞİMİ VAR"
HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü Silopi’de katliam girişimi olduğunu söyledi. Çok sayıda yurttaşın yaralandığı bilgisini aldıklarını ifade eden Encü, “Çatılara keskin nişancılar yerleştirilmiş” diye konuştu. 2 kişinin yaşamını yitirdiğini ve ölü sayısının artabileceğini vurgulayan Encü, “Çatışma polislerin mahallelere girmek istemesi üzerine oluyor. Gözaltı yapılmak isteniyor, halk izin vermeyince çatışma çıkıyor” dedi.