Polisler, Diyarbakır Silvan'da tarihi geçmiş gaz bombalarını çöplükte imha etmek isterken rüzgar nedeniyle çevreye yayılan gazdan tüm ilçe etkilendi.

Silvan'da polislerin imha etmek istediği gaz bombaları, rüzgar nedeniyle tüm ilçeye yayıldı
Fotoğraf: DHA

Diyarbakır'da Silvan Emniyet Müdürlüğü tarihi geçmiş gaz bombalarını imha etmek için Silvan-Batman yolundaki çöplüğü seçti. İmha sırasında ortaya çıkan gaz rüzgârın etkisiyle ilçeye yayıldı.

Silvan Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler önceki gün ilçeden 6 kilometre ötedeki çöplüğe götürdü. Geniş güvenlik önlemleri altında gaz bombaları ilçeden 6 kilometre uzaklıktaki alanda imha edildi. İmha edilen gaz bombalarının çıkan gaz rüzgarın da etkisiyle yaklaşık yüz bin nüfuslu ilçeyi etkisi altına aldı.

Yerel medya organı Amida haberden İhsan Yılmaz’ın haberine göre gazdan etkilenen yurttaşlardan Necip Güzel, “Dün sabah iş yerime gittim. Bir süre sonra gözlerim yanmaya başladı. Ne olduğunu anlamadım. Başta olay çıktığını düşündük. Daha sonra öğrendik ki emniyet tarihi geçmiş gaz bombalarını imha etmiş. Rüzgar vardı. Kötü etkilendik” dedi.

Ramazan Boğa ise “Mahallede otururken boğazım yanmaya başladı. Ne olduğunu anlamadım. Çarşıya gittim aynı koku orada da vardı. Sonra öğrendik ki tarihi geçmiş gaz bombaları imha edilmiş” diye konuştu.