Şimdi dayanışma zamanı

MUAMMER KESKİN
Şişli Belediye Başkanı

Şişli Belediyesi olarak, koronavirüs salgınına karşı olağanüstü bir gayretle çalışıyoruz. Yaklaşık bir asra dayanan tarihimizde çok sıkıntılar ve krizler atlatmış bir ülke olarak, bu salgının da en kısa zamanda üstesinden geleceğimize inanıyoruz.

Sağlık Bakanlığı’nın 11 Mart’ta yapmış olduğu açıklama üzerine hızla harekete geçerek, bir kriz masası oluşturduk. İstanbul’un gündüz nüfusunun en yoğun olduğu ilçelerinin başında gelen Şişli’de, halkımızla ve STK’larile işbirliği halinde koronavirüse karşı her türlü korunma tedbirini almaya başladık.

Pandemi süresince daha öncesinde de olduğu gibi, her sabah 08.00’de belediye geliyoruz. Asistanımdan o gün yapılacak görüşmelerin listesini aldıktan sonra öğlene kadar belediye içinde, gerek başkan yardımcıları gerekse müdürlerle görüşmeler gerçekleştirip, normal işleyişin sorunsuz devam etmesi için çalışıyoruz. Dışarıdan çok fazla misafir kabul edemediğimiz için, bu süreçte diğer toplantılarımız; Skype ya da Zoom üzerinden yapılıyor. Büyükşehirle, diğer belediye başkanlarıyla, sivil toplum örgütleriyle toplantıları bu şekilde gerçekleştiriyoruz. Vefa Destek Grubu’nun sahadaki çalışmalarını yakından takip ediyor, işbirliği içinde komşularımıza hizmet veriyoruz.

DİĞER ÜLKE DENEYİMLERİNDEN YARARLANIYORUZ

Kısa bir süre önce koronavirüs salgınında gelinen noktayı değerlendirmek ve alınan önlemler konusunda deneyimlerimizi paylaşmak için Güney Kore Seul’den Seocho-gu Belediye Başkanı ChoEun-hee, Hollanda İstanbul Başkonsolosu Bartvan Bolhuis ve Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter ile görüştük. Diğer ülke deneyimlerinden örnek almak ve salgına karşı mücadelede ortak akıl oluşturmak için ilerleyen günlerde de benzeri görüşmeler yapacağız.

ÇALIŞMALARIMIZA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYORUZ

Salgın sürecinde de altyapı çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte, belediyemiz ve Abdi İpekçi Caddesi Güzelleştirme Derneği tarafından projelendirilen ve yapımına başlanılan “Abdi İpekçi Caddesi Altyapı ve Çevre Düzenlemesi” çalışmalarını yerinde inceledik.

TÜM ÇALIŞMALARIMIZI KAMUOYU İLE PAYLAŞIYORUZ

İçinden geçmekte olduğumuz salgın sürecinde belediyemizin koronavirüsle mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmaları, sunduğu hizmetleri kamuoyu ile paylaşmak için düzenli olarak yazılı ve görsel medyada açıklamalarda bulunuyoruz.

Bu süreçte Şişli halkının taleplerini, özellikle 65 yaş üzeri ve sokağa çıkamayacak durumda olan komşularımızın isteklerini önemsiyoruz. İhtiyaç sahiplerine yapılan yardımların yerine, hızlı bir şekilde ulaşması konusunda hassasiyetle çalışıyoruz. Koronavirüsün ülkemizde de yaygın bir hâl almasının ardından, 65 yaş ve üstü ile engelli komşularının ihtiyaçlarını kesintisiz olarak karşılamaya başladık. Bu kapsamda daha önceden de “Evde Bakım” hizmeti vermiş olduğumuz 341 komşumuza, öğlen ve akşam olmak üzere günde iki öğün sıcak yemeği kapılarına kadar götürmeye başladık.

Büyük bir dayanışma ruhuyla hareket ederek, 444 31 12 numaralı Komşu Masa Hattı’nı arayan 65 yaş ve üzeri Şişli sakinlerine; hasta nakil, sıcak yemek, erzak yardımı, dezenfekte- ilaçlama, evcil hayvanları gezdirme-bakım, alışveriş, ilaç ve ulaşım hizmetlerini kesintisiz vermeye başladık.

Bu anlamda Şişli Kaymakamlığı koordinasyonunda kurulan, Şişli Vefa Sosyal Destek Koordinasyon Merkezi ile yapmış olduğumuz işbirliği çerçevesinde 65 yaş üzeri veya kronik rahatsızlığı olup, evden çıkmaları kısıtlanan komşuların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Onların, tedavi ve temel gıda ihtiyaçlarını da gidererek, belediyemizin resmi sosyal medya hesaplarından koronavirüsile ilgili bilgilendirme içerikleri yayınlamaya da devam ediyoruz. Bu hizmetlere ek olarak, Şişli Belediyesi dezenfekte ekibi, ilçe sınırları içerisindeki tüm bina, otobüs durakları ve ortak kullanım alanlarında dezenfekte çalışmalarını da ara vermeden sürdürüyor.

KOMŞULARIMIZLA HER HAFTA 70 BİN EKMEK PAYLAŞIYORUZ

Şişli Belediyesi, “Sıcak Yemek” hizmetinin yanı sıra, haftada 70 bin adet poşetli ekmek vererek komşularının bu alanda da ihtiyacını karşılıyor. İstanbul Halk Ekmek’ten temin edilen ekmekler, mahalle muhtarlıklarımızla birlikte Şişli’nin dört bir yanına günlük olarak dağıtılıyor.

GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDIK

Bütün dünyayı etkisi altına alan bu virüse karşı biz de gerekli önlemleri alıyoruz. Hijyen kurallarını göz önünde bulundurarak tüm belediye ekibi olarak sık sık toplantılar yapıyor, yapılan hizmetlerde bir aksama olmaması ve bu sürecin en az zararla atlatılması için büyük gayret gösteriyoruz.

Tüm belediye ekibi olarak, 7 gün 24 saat komşularımız için çalışıyoruz. Öncelikle, komşularımızın evlerinde kalmalarını ve mecbur olarak dışarı çıktıklarında ise sosyal mesafeyi korumalarını istiyoruz. Hep beraber alacağımız önlemlerle, bu günleri aşacağımıza yürekten inanıyoruz. Sağlıklı günlerde komşularımızla yeninden kucaklaşacağız.