Şimdi de seçim yasasına sarıldılar

BirGün Ankara

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK toplantısının ana gündem maddeleri, Meclis çalışmaları, salgın hastalık verileri ve ekonomik göstergeler oldu.

MYK toplantısının ardından gündemdeki gelişmeleri değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AKP’nin seçim yasalarında değişiklik hazırlığına tepki gösterdi.

19 yıllık iktidarın böyle bir değişiklik düşünmesini “itiraf” olarak nitelendiren Öztrak, “19 yıl sonra seçim yasalarını değiştirmeye kalkıyorsa artık gidici demektir. Gidici olduğunun farkındadır. Aşağıdan yukarıdan yolun sonu görünmüş demektir. Milletin önüne sandık gelsin de bir an evvel. Nasıl gelirse gelsin” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın duyurduğu İnsan Hakları Eylem Planı da MYK’nin gündemindeydi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bu planın Fransız İnsan Hakları Bildirgesi’nden alıntı olduğunu söyledi.

Öztrak, “Geçtiğimiz günlerde büyük bir gösteriyle, İnsan Hakları Eylem Planı açıkladılar. Bir de baktık ki Eylem Planı dedikleri, 232 yıl önce kaleme alınan, Fransız İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirgesi’nden kopyala, yapıştır” dedi.