Şimdi işlem tamam

Kadıköy’de Avrupa Ligi akşamı. Derbi fatihi Fenerbahçe, Zorya Luhansk’ı ağırlıyor. Galatasaray karşısında güle oynaya istediğini alan Dick Advocaat’ın öğrencileri çıkışı sürdürmeyi hedefliyor. Kazanılacak üç puan belki de temsilcimizi gruptan çıkaracak. İşte belki de her şeyin belli olacağı Old Trafford’daki Manchester United- Feyenoord maçının bizim saatle gece 1’de biteceğini anımsatmalı; Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ne selam durmalı...

Biraz geriye gitmeli... Hollandalı deneyimli hocanın özgeçmişinde yazmayan ülkesinin büyük takımlarından Feyenoord’a karşı Ülker Stadyumu’nun çimlerinde gösterilen performans Kanarya’yı şahlandırmıştı. Düşler Tiyatrosu’nda görülen kâbusu saymazsanız, ligde dört haftadır kazanan sarı-lacivertliler tam manası ile istim üstünde.

Van Persie dinlendi
Sahaya çıkan 11’de son haftaların başarılı ismi Robin Van Persie yok. Dinlendirilen “Uçan Hollandalı”nın yerine Emenike formayı kapmış. Onun dışında Advocaat beklenen kadroyu sahaya sürmüş durumda. Çilingir Lens’in hâlâ süren sakatlığı belki de canları sıkan tek nokta. Evdeki hesap basit de bakalım çarşıya uyacak mı; Ukrayna takımlarına karşı bugüne kadar hiç galibiyet alamayan Fenerbahçe şeytanın bacağını kıracak mı...

Skrtel’in riskli geri pası ilk 10 dakikanın en heyecanlı anıydı. Volkan Demirel kalesinden ok gibi fırlamıştı. 17’de Emenike anı gelişen akında vurmak yerine pas verse tabela değişmişti. Nijeryalı forvet, halı sahadaki başına buyruk abileri akıllara düşürmüştü.

Deplasman ekibi ceza sahasına kadar gelse de son vuruşlarda zorlanıyordu. Zafer sarhoşluğu hissedilen ev sahibi ancak ilk yarının sonlarında biraz kendine gelebiliyordu. İkinci devre bakalım nelere gebeydi...

Uzaktan gelen gol
47’de kullanılan kornerde Kjaer aşırıyor, kaleci Shevchenko iyi çıkarıyordu. Hemen akabinde Volkan şuta kadar her şeyi doğru yapmıştı... Fenerbahçe iştahla saldırıyordu, Zorya dayanabilecek mi derken 59’da tabela değişiyordu. Emenike’nin yerine oyuna giren Stoch uzaklardan harika vurmuştu. Slovak futbolcu jeneriklik gol atma geleneğini sürdürmüştü.

67’de Alper kazanılan serbest atışta harika kesiyor, Kjaer müthiş bir kafayla filelerdeki örümceği uykusundan ediyordu. İki farkı yakalayan Kanarya biraz frene basıyordu. Tribünler erkenden “oley” çekmeye başlıyor, taraftarların aklına haftaya oynayacakları Beşiktaş derbisi düşüyordu. Uzatmalarda Stoch’un ‘al da at’ dediği Alper kaleciye takılıyor, sarı-lacivertliler iki golle üç puanı alıyordu.

Advocaat’ın öğrencilerinin keyfine yok. Sırada Rize var! İngiltere’den çıkacak sonuçtan bağımsız, Hollanda’da bir puan gruptan çıkmaya yetiyor da artıyor.