Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde tutuklanan isimlerin ifadelerine BirGün yazarı Timur Soykan ulaştı. Cinayeti organize ettiği öne sürülen Doğukan Çep, ifadesinde tetikçi Eray Özyağcı’yı anlattı.

Sinan Ateş cinayeti ifadeleri 1: Doğukan Çep’in anlatımıyla tetikçinin portresi
Doğukan Çep

TİMUR SOYKAN

Sinan Ateş cinayetini organize ettiği öne sürülen Doğukan Çep, 2013 yılında uyuşturucu çetelerine karşı Maltepe Gülsuyu’nda yürüyüş yapanlara ateş açmış ve Hasan Ferit Gedik’i öldürmüştü. Bu suçtan hüküm giymiş ve güya aranıyordu. İfadesinden 4 yıldır aranmasına karşın İstanbul’da elini kolunu sallayarak gezdiğini anlıyoruz. Çekmeköy’de bir evde yaşıyor. İstanbul’un en işlek noktalarında kafelerde vakit geçiriyor. Çek senet tahsilatı yapıp mekân basıyor ve insanları tehdit ediyordu. Bu sırada yanında hep Eray Özyağcı vardı. Onun anlatımlarına göre; kendisi gibi Eray Özyağcı da hakkında yakalama kararı olan firariydi.

Azmettiricinin ağzından tetikçi Eray Özyağcı’nın portresi şöyle:

“Eray Özyağcı’yı İstanbul Tuzla’daki bir kafede kalabalık bir grubun içinde tanıdım. Yanında Ö.V.A. isimli kişi de vardı. Eray’ı ilk tanıdığım dönemlerde araması olduğunu bilmiyordum. Samimiyetimiz artıkça onun da araması olduğunu öğrendim. Konuşmalarımızda yaralama ve öldürmeye teşebbüs suçlarından arandığını, çocukken sübyan cezaevinde 5 yıl yattığını söylerdi. Sanayide bir dükkanlarının olduğunu oradan gelen parayla geçindiğini anlatmıştı. Son bir yıldır sık görüşmüyoruz. Suç ortağı Ö.V.A. da aranıyordu. Tuzla’da arkadaşları adına kiraladıkları evlerde kaldıklarını bilirim. Onlarla birlikte hiçbir suça karışmadım.”

Doğukan Çep, suçtan kurtulmak için Eray Özyağcı ile yakınlığını gizliyordu. Oysa Sinan Ateş cinayetinden sadece 2 ay önce bir tahsilat işi için Kocaeli Darıca’da balık lokantasına silahlı baskın yapmışlardı. Bu baskına giderken otomobili Eray Özyağcı kullanıyordu. Doğukan Çep, bu saldırıyla ilgili ifadesinde Eray Özyağcı’nın aracı kullandığını itiraf etti.

Eray Özyağcı, Sinan Ateş’i öldürdü ve halen yakalanmadı. Öldürüldüğü yönünde iddialar kulaktan kulağa yayılıyor.


Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında verilen ifadelere dair diğer detayları aşağıdaki haberlerden takip edebilirsiniz.