Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde tutuklanan isimlerin ifadelerine BirGün yazarı Timur Soykan ulaştı. Cinayeti organize ettiği öne sürülen Doğukan Çep, ifadesinde MHP eski İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk’ün tetikçi Eray Özyağcı’ya para gönderdiğini söyledi.

Sinan Ateş cinayeti ifadeleri 2: MHP il yöneticisi Ufuk Köktürk, tetikçiye para göndermiş
Doğukan Çep (solda) ve Ufuk Köktürk.

TİMUR SOYKAN

Sinan Ateş’i tetikçisine öldürttüğü iddia edilen Doğukan Çep’e ifadesinde MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk ile bağlantısı ve para alışverişi de soruldu. Bu sorudan ve Doğukan Çep’in ifadesinden Ufuk Köktürk’ün tetikçi Eray Özyağcı’ya para gönderdiği anlaşılıyor. Doğukan Çep soruya şu yanıtı verdi:

“Eray Özyağcı beni 28 veya 29 Aralık 2022 günü Whatsapp üzerinden yabancı ülke telefon numarasından aradı. Benden para istedi. Onun da araması vardı ve bu nedenle paraya ihtiyacı olduğunu düşündüm. Eray’dan hesap numarası istedim. Daha önce tanımadığım bir kişi adına açılmış hesabın numarasını verdi. Birkaç arkadaşıma sordum ama para alamadım. Ufuk’a da sordum. ‘Bana 3-4 bin lira borç verebilir misin’ dedim. O da bir arkadaşının hesabında para olduğunu oradan gönderebileceğini söyledi. Ben de Eray’ın bana göndermiş olduğu hesap numarasını Ufuk’a attım. Ufuk hesaptan gönderemediği parayı nakit olarak çekip kendi ismi ile ATM’den yatırdığını bana söyledi. Ufuk Köktürk hesabın sahibini tanımaz. Kime, ne için para gönderdiğini bilmiyor. Ufuk Köktürk parayı bana gönderdiğini düşünerek işlem yapmıştır.”

Buradaki para trafiği yasa dışı bahis ve diğer kara para transferleri için kullanılan hesap kiralama sistemini hatırlatıyor. Bu şebekeler binlerce kişiye hesaplar açtırıp kiralıyor ve para transferlerini buradan yapıyorlar.

Doğukan Çep ve Eray Özyağcı’nın kullandığı hesabın sahibi de yakalandı. Hesabın sahibi Caner Günay, kendi hesabına Ufuk Köktürk’ün para gönderdiğini söyledi. Doğukan Çep’in talimatıyla bu paranın 1000 TL’sini tetikçileri Ankara’da evinde saklayan Zekeriya Asarkaya’nın hesabına gönderdiğini anlattı.

Ancak en dikkat edilmesi gereken nokta; işlemin tarihi. Ufuk Köktürk, Eray Özyağcı’ya 28 ya da 29 Aralık’ta para gönderiyor. Eray Özyağcı, Sinan Ateş’i hedef alacağı saldırı için 27 Aralık’ta İstanbul’dan Ankara’ya gitti. Yani para gönderildiği sırada Ankara’da cinayetin son hazırlıklarını yapıyordu. Bazı kaynaklara göre; Ufuk Köktürk, Doğukan Çep’e toplam 97 bin TL gönderdi. Burada ise sadece 4 bin liralık bir para transferinden bahsediliyor. İfadede Doğukan Çep’e 97 bin liralık para transferi sorulmuyor.


Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında verilen ifadelere dair diğer detayları aşağıdaki haberlerden takip edebilirsiniz.