Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde tutuklanan isimlerin ifadelerine BirGün yazarı Timur Soykan ulaştı. Cinayet anında tetikçi Eray Özyağcı’yı taşıyan motosikleti kullanan Vedat Balkaya, Doğukan Çep’e dair dikkat çeken anlatımlarda bulundu.

Sinan Ateş cinayeti ifadeleri 3: Motosikleti kullanan Vedat Balkaya’nın itirafları
Sinan Ateş

TİMUR SOYKAN

Sinan Ateş cinayetinden bir hafta sonra İstanbul Beykoz’da yakalanan Doğukan Çep’e, cinayette motosikleti kullanan ve yakalanan Vedat Balkaya’nın ifadesi aktarılarak sorular yöneltildi. Vedat Balkaya ifadesinde Doğukan Çep’i bir yıldır tanıdığını birlikte uyuşturucu kullandıklarını anlattı.

Vedat Balkaya ifadesinde diğer sanıklarla aynı yöntemi kullanıyor. Cinayet işleneceğini bilmediğini öne sürüyor. Eray Özyağcı’nın bir hasmını yaralaması için ona yardım ettiğini savunuyor.

Vedat Balkaya’nın ifadesine göre; 26 Aralık 2022 günü tetikçi Eray Özyağcı, onu Paladium AVM yakınındaki otoparka çağırdı. Doğukan Çep de otoparktaydı. Eray “Ankara’da bir hasmım var, oraya gideceğiz” dedi. Doğukan Çep de bu konuşmaya şahit oldu. Doğukan Çep de cinayet planından haberdar olmadığını savunuyor. “Eray Özyağcı bana bir hasmı ile hesaplaşmak için Ankara’ya gideceğini söyledi ve araç ayarlamamı istedi. Ben de bunun için ona araç kiraladım” diye konuştu. Otoparkta sadece buranın sahibi Mustafa Uzunlar ve Eray Özyağcı ile buluştuğunu anlattı. Oysa Vedat Balkaya, otoparkın sahibi, müteahhit Mustafa Uzunlar ile buraya tetikçiyi götürmek için gelen özel harekat polisleri Aşkın Mert Gelenbey ve Murat Can Çolak’ın ifadeleri onu yalanlıyor. Hepsi otoparkta Doğukan Çep ile buluştuklarını söylüyor. Tetikçi Eray Özyağcı’nın Ankara’ya götürülmesi için organizasyonu Doğukan Çep’in yaptığını anlatıyorlar.

TAKİP EDİLEMEYEN CİHAZLARLA İLETİŞİM

Vedat Balkaya ise ifadesinin devamında daha kapsamlı organizasyonu ortaya koydu. Yakalandığı sırada üzerinden çıkan Iphone 5s marka telefonu kendisine Doğukan Çep’in verdiğini anlattı. Şöyle dedi: “27 Aralık 2022 günü otoparkta bulunduğumuz esnada Doğukan Çep bir Wi-Fi cihazı verdi. Bununla Eray Özyağcı ile irtibat kurduk.” Yani dinlenemeyen ve takip edilemeyen bu cihazlarla iletişim kurmuşlardı. Doğukan Çep bu cihazları ve telefonu vermediğini savundu.

Vedat Balkaya cinayet sırasında kullandıkları 35 EVE 52 plakalı motosikleti Doğukan Çep’in kendisine verdiğini anlattı. “Doğukan Çep, cinayetten 10 gün önce herhangi bir bedel ödemeden bana motosikleti verdi” dedi. Doğukan Çep bunu da kabul etmedi.

Vedat Balkaya ifadesinde cinayetten sonra İstanbul’a dönerken Doğukan Çep ile sık sık telefonla görüştüklerini söyledi. Doğukan her aramasında “Neredesin, ne yaptın” diye soruyordu. Ayrıca cinayet öncesinde Doğukan ile tetikçi Eray Özyağcı’nın defalarca konuşmasına tanık olmuştu. “Hazırlıkları ve aşamaları konuştular” dedi. Doğukan Çep bu konuşmaları kabul etmedi. Vedat Balkaya’nın telefonu incelendiğinde ‘Dodo Abi’ ismiyle kayıtlı bir numara vardı. Doğukan Çep’in, ‘Dodo’ lakabıyla anıldığı biliniyor. Vedat Balkaya’nın telefonundan Doğukan Çep ile 26 Aralık - 30 Aralık tarihleri arasında 87 kez Whatsaap görüşmesi yapıldığı tespit edildi. Cinayet günü 19 kez Whatsaap üzerinden görüşmüşlerdi.


Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında verilen ifadelere dair diğer detayları aşağıdaki haberlerden takip edebilirsiniz.