Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. İlk olarak MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un da bulunduğu bir evde gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş'ın yakalanmasına ilişkin polislerin tuttuğu tutanak "kayboldu". Savcılık bu nedenle Kılavuz ile ilgili işlem yapmadı.

Sinan Ateş cinayeti: MHP'li vekili dosyaya bağlayan tutanak 'kaybedildi'!

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturmada son aşamaya gelindi.

Şüphelilerden Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş, suikast öncesi konum bilgisi paylaşmak ve tetikçi Eray Özyağcı’yı kaçırmakla suçlanıyor. Demirbaş, ilk olarak MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un da bulunduğu evde gözaltına alınmıştı.

DW Türkçe'nin haberine göre Demirbaş’ın o evde yakalanmasına ilişkin polislerin tuttuğu tutanak "kayboldu". Üç savcının yürüttüğü soruşturmada iddianame yazımına önümüzdeki günlerde geçilmesi beklenirken tutanak, cinayetin siyasi bağlantısını ortaya çıkarmak açısından önemli deliler arasındaydı.

Ancak tutanak savcılığın soruşturma dosyasına tutanak girmedi. Bu nedenle savcılık, MHP'li Kılavuz hakkında herhangi bir işlem yapamadı.

Savcılığın iddianameyi mahkemeye sunması bekleniyor.

Olcay Kılavuz, Sinan Ateş cinayetinden 4 gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ziyaret ederken cinayetten 2 gün sonra ise MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yanına giderek doğum gününü kutlamıştı.

NE OLMUŞTU?

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi’nde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Saldırı sırasında Ateş'in yanında bulunan arkadaşı Selman Bozkurt, yaralı olarak kurtulmuştu.

Cinayete ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar 21 kişi tutuklandı. Cinayeti işleyen ekibin Ankara'dan İstanbul'a kaçırılmasını planlamakla suçlanan Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş ise cinayet akşamı MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılvaz ile aynı evdeyken gözaltına alınmış ancak serbest bırakılmıştı.

Daha sonra bir kez de savcıya ifade veren Demirbaş, 26 Ocak'ta tutuklanmıştı.