MHP'li Semih Yalçın, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soru önergesi veren TİP Milletvekili Ahmet Şık'ı, "Sen önce kendi sicilindeki sabıkalara bir bak! Sen kim, bizimle aşık atmak kim!" diyerek hedef aldı. Şık ise Yalçın'a, "Bir hukuk devleti olsa hapiste olması gereken kişinin; tetikçisi, işbirlikçisi, finansörü, polisi ve suç ortağı milletvekiline kadar partisinin adının karıştığı bir cinayeti örtbas etmeye kalkışması normal" yanıtını verdi.

Sinan Ateş cinayeti tartışması: MHP'li Semih Yalçın hedef aldı, Ahmet Şık yanıt verdi

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık arasında tartışma yaşandı.

Semih Yalçın, Sinan Ateş cinayetine ilişkin soru önergesi veren Ahmet Şık'ı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hedef aldı.

Yalçın, paykaşımında, "Ahmet Şık adındaki tipsiz, hakkımızda Meclise önerge vermiş. Aklınca bize pislik sıçratmaya çalışıyor. Behey densiz, behey PKK artığı, behey CIA'in oyun uşağı! Sen önce kendi sicilindeki sabıkalara bir bak! Sen kim, bizimle aşık atmak kim!" dedi.

AHMET ŞIK'TAN YANIT

Semih Yalçın'ın kendisini hedef alan paylaşımına yanıt veren Ahmet Şık ise, "Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir devlet olsa siyasetin çöplüğünde, bir hukuk devleti olsa hapiste olması gereken kişinin; tetikçisi, işbirlikçisi, finansörü, polisi ve suç ortağı milletvekiline kadar partisinin adının karıştığı bir cinayeti örtbas etmeye kalkışması normal" ifadelerini kullandı.

ATEŞ CİNAYETİNE İLİŞKİN SORU ÖNERGESİ

Ahmet Şık, Sinan Ateş'in Ankara'da öldürülmesine ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na verilen önergede, "Devlet içi iktidar çekişmelerinin yoğunlaştığı her dönemde gerçekleşen Susurluk Vakası gibi olaylara, bir yenisi daha eklenerek; 30 Aralık 2022 Cuma günü, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Eski Başkanı Sinan Ateş isimli şahsa Ankara’nın merkezinde motosikletli tetikçiler tarafından suikast düzenlenmiş ve şahıs hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili olarak kamuoyunun yeterli tahkikat yürütülmediğine ilişkin çekinceleri bulunmaktadır. Cinayetle ismi anılan Milliyetçi Hareket Partisi/Ülkü Ocakları mensuplarının sayısı gözetildiğinde, saldırının siyasi bir suikast olması ihtimali kuvvetlenmektedir ve kamuoyunu aydınlatmak için medyada gündeme getirilmiş aşağıdaki soruların yanıtlanması gerekliliği hasıl olmuştur" denilmişti.

Şık tarafından verilen önergede yer alan 9 soru/başlıkta; cinayete ve sonrasında yaşananlara ilişkin kamuoyuna yansıyan iddialar ve ortaya çıkan gerçekler hatırlatılmıştı.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un cinayet şüphelileri ile ilişkileri ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konuya ilişkin görüşme yapılıp yapılmadığı, Hasan Ferit Gedik cinayeti zanlısı olarak aranan Doğukan Çep'in Sinan Ateş cinayetinde şüpheli ortaya çıkması, polislerin cinayetin dahline ilişkin sorular, önergede yer almıştı. Ayrıca, Mersin Ülkü Ocakları eski başkanı Çağrı Ünel'e yönelik silahlı saldırı da bu olaylar arasındaki bağlantılara ilişkin de bilgi talep edilmişti.