Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin aranan Doğukan Çep, Beykoz'da yakalanarak gözaltına alındı.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin aranan Doğukan Çep Beykoz'da yakalandı
Fotoğraf: DHA

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında kritik bir isim yakalandı. 2013'te Hasan Ferit Gedik'i öldüren ve 35 yıl hapis cezası almasına rağmen firarda olan Doğukan Çep, Beykoz'da yakalandı.

DHA'nın haberine göre bugün akşam saatlerinde Ateş cinayetine ilişkin aranan Doğukan Çep'in Beykoz İshaklı Köyünde bulunan bir otelde olduğu belirlendi.

İstanbul ve Ankara polislerinin ortaklaşa yaptığı çalışma sonucunda otele baskın düzenlendi.

Polislerin geldiğini fark eden Doğukan Çep otelin arka kısmında bulunan ormanlık alana kaçmak istedi. Bu sırada polis ekiplerinin havaya uyarı ateşi etmesinin ardından Doğukan Çep yakalandı.

Gözaltına alınan Doğukan Çep'in Ankara'ya götürüleceği öğrenildi.

HASAN FERİT GEDİK'İ ÖLDÜRMÜŞTÜ

2013 yılında Maltepe Gülsuyu’nda uyuşturucu çetelerini protesto için yürüyüş yapanlara ateş açan ve Hasan Ferit Gedik’i öldüren Doğukan Çep, 2015’te 35 yıl hapis cezası almasına rağmen firardaydı.

NE OLMUŞTU?

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi'nde 30 Aralık'ta bir binadan çıktıkları sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Saldırıda Ateş hayatını kaybetmiş, Bozkurt ise omzundan yaralanmıştı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında 2 özel harekat polisi de bulunuyor.