Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in dayısı Halil İbrahim Bozkurt, AKP’li bazı isimlerin cinayetin aydınlatılması için söz verdiğini belirterek “Eğer sözler tutulmazsa yurdun her köşesinden bizi bekleyen dostlarımız konuşmaya başlayacaklar” dedi.

Sinan Ateş’in dayısı: Bize verilen sözler tutulmazsa dostlarımız konuşmaya başlayacak

Ankara’da silahlı suikastla öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in dayısı Halil İbrahim Bozkurt, “Eğer sözler tutulmazsa yurdun her köşesinden bizi bekleyen dostlarımız konuşmaya başlayacaklar” dedi.

T24’ten Candan Yıldız’a konuşan Bozkurt, AKP'den kendilerine cinayetin aydınlatılması konusunda sözler verildiğini söyledi.

Ateş’in kırkının çıkmasını beklediklerini ifade eden Bozkurt “Sabırla bekliyoruz. Verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz. Biz de sözümüzü tutarak Sinan'ın kırkının çıkmasını bekliyoruz. Eğer sözler tutulmazsa yurdun her köşesinden bizi bekleyen dostlarımız konuşmaya başlayacaklar. Herkes bildiğini söyleyecek. Aile olarak kenarda oturacak halde değiliz" dedi.

SİNAN ATEŞ SUİKASTI

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile 30 Aralık 2022'de Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'nde bir binadan çıktığı sırada motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Saldırıda Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Açılan soruşturma kapsamında 18 kişi tutuklanmıştı.