Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmanın dosya koordinatörlüğüne atanan savcı Durdu Özer'in MHP'liler ile yakın ilişkileri ortaya çıktı. Özer'in MHP Genel Başkan Başdanışmanı Eyüp Yıldızlar ile makamında çekilmiş fotoğrafı ortaya çıkarken Kahramankazan Belediye Meclis Üyesi İdris Yavuz Cengiz'in oğlunun da nikah şahitliğini yaptığı öğrenildi. Özer'in ayrıca MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ ve MHP Ankara İl Sekreteri Sinan Gökhan Yavuz ile de fotoğrafı ortaya çıktı.

Sinan Ateş soruşturmasına atanan savcının MHP'liler ile ilişkileri ortaya çıktı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada görevlendirilen savcı Durdu Özer’in, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı Eyüp Yıldızlar ile çekilmiş fotoğrafı ve Kahramankazan Belediye Meclis Üyesi İdris Yavuz Cengiz'in oğlunun da nikah şahitliğini yaptığı ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmada ikinci bir savcı görevlendirirken, dosya milliyetçi kesime yakınlığıyla bilinen Başsavcıvekili Durdu Özer’in koordinatörlüğüne verilmişti.

T24'ün haberine göre, dosya için görevlendirilen yeni savcı, “tetikçiyi Ankara dışına çıkardığı” iddiasıyla gözaltına alınan eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın ifadesini almıştı. Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği, tutuklama talep etmeyen savcının talebine paralel olarak Demirbaş’ı “adli kontrol” koşuluyla serbest bırakmıştı.

Davanın yeni savcısı Özer’in MHP Genel Başkan Başdanışmanı Eyüp Yıldızlar ile çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

Yıldızlar'ın sosyal medya hesabından yayınladığı fotoğraf şöyle:

sinan-ates-sorusturmasina-atanan-savcinin-bahceli-nin-basdanismani-ile-fotografi-ortaya-cikti-1114940-1.

MHP'Lİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİNİN OĞLUNUN DA NİKAH ŞAHİTLİĞİNİ YAPMIŞ

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un Twitter'dan yaptığı paylaşıma göre, savcı Durdu Özer ayrıca, 2020 yılında Kahramankazan Belediye Meclis Üyesi İdris Yavuz Cengiz'in oğlunun da nikah şahitliğini yapmış.

Oğuz'un paylaşımı şu şekilde:

sinan-ates-sorusturmasina-atanan-savcinin-bahceli-nin-basdanismani-ile-fotografi-ortaya-cikti-1114950-1.

Durdu Özer'in ayrıca MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ ve MHP Ankara İl Sekreteri Sinan Gökhan Yavuz ile de fotoğrafı ortaya çıktı. MHP'li Yavuz, bir araya geldiği Özer ile fotoğrafını 2019'da Instagram hesabından paylaşmışı.

Durdu Özer (ortada) - Turgay Baştuğ (Özer'in solunda) - Sinan Gökhan Yavuz (en sağda)Durdu Özer (ortada) - Turgay Baştuğ (Özer'in solunda) - Sinan Gökhan Yavuz (en sağda)Durdu Özer (ortada) - Turgay Baştuğ (Özer'in solunda) - Sinan Gökhan Yavuz (en sağda)