Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 5 oranında oy alan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, kendisine oy verenlerin yüzde 70'inin ikinci turda kendi açıkladığı ismi destekleyeceğini öne sürdü. Oğan, ayrıca, Millet İttifakı'ndan bakanlık talep edeceği bilgilere ilişkin "Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilecekken neden bakan olayım?" dedi.

Sinan Oğan: Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilecekken neden bakan olayım?

Millet İttifakı ve ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan arasında 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin görüşmeler devam ediyor.

Seçimin ikinci turuna kısa bir süre kala The New York Times (NYT) gazetesine konuşan Sinan Oğan, kendisine oy verenlerin yüzde 70'inin ikinci turda kendi açıkladığı ismi destekleyeceğini öne sürdü.

ÜST DÜZEY GÖREV TALEP EDECEK

Bugün kararını açıklamayı planladığını söyleyen Oğan, belli bir adayı desteklemesinin karşılığında yönetimden üst düzey bir görev talep edeceğini belirtti. Oğan, "Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilecekken neden bakan olayım?" dedi.

14 Mayıs'ın ardından aralarında kabine üyelerinin ve muhalefet liderlerinin de bulunduğu birçok isimden telefon aldığını ifade eden Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ofisi ile de görüştüğünü dile getirdi.

Haberde, ayrıca, “Milliyetçilerin bu seçimlerdeki güçlü performansı muhtemelen, özellikle ülkedeki Kürtler ve Suriyeli mülteciler söz konusu olduğunda, Türk hükümetinin politikasını önümüzdeki yıllarda daha da sağa çekecektir” denildi.

AĞIRLIKLI GÖRÜŞ 'KILIÇDAROĞLU'NU DESTEK'

Öte yandan Gazete Pencere'den Hayri Demir'in haberine göre, seçimlerde yüzde 5 oy alarak ikinci tur için kilit isim haline gelen ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın kimi destekleyeceği netleşmeye başladı. Oğan cephesinde ağırlıklı görüşün Kılıçdaroğlu’nu destekleme yönünde olduğu öğrenildi.