ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, bugün CHP Genel Merkezi’nde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile 'seçim güvenliği'ni görüşmek üzere bir araya geldi. Oğan, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin seçim güvenliğinin olduğu bir ortamda seçime gitmesini istediklerini söyledi.

Sinan Oğan ve Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldi: Gündem seçim güvenliği
Fotoğraf: AA

ATA İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan "Seçim güvenliği" konusunu görüşmek üzere CHP Genel Merkezi’nde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. 

Saat 13.00'te CHP Genel Merkezi'ne giden Oğan'ı CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı karşıladı.

Oğan ve Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Merkezi'ndeki görüşmesi yaklaşık 25 dakika sürdü. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Oğan, Türkiye'nin demokratik ve seçim güvenliğinin olduğu bir ortamda seçime gitmesini istediklerini belirtti. 

Oğan, özetle şu ifadeleri kullandı: "Bugün seçim güvenliği ile ilgili endişelerimizi paylaşmak için kendisini ziyaret ettik. Kendisinin Millet İttifakı olarak yaptıkları çalışmalardan bahsettiler. Karşılıklı veri alışverişinde bulunmak için arkadaşları görevlendirdik. Bu seçimin selameti için bundan sonra da diyalog kapılarını açık tutacağımızı ifade ettik. 

"BAŞLICA ENDİŞEMİZ 1 MİLYON SEÇMEN FAZLASI"

Seçmen listesinde oldukça Fazla sayıda Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı, Pakistanlı, başka bölgelerden seçmenlerin olduğunu tespit ettik. Bu yönde endişelerimiz var. Başlıca endişemiz 1 milyon seçmen fazlası.

Diğer endişe kaynağımız; deprem dolayısıyla bölgeyi terk eden 2 milyonun üzerinde seçmenin sadece 450 bininin kayıt altına alınması. Yani oy kullanacak noktaya getirilmesi. Ama 1 milyon 626 bin seçmenin kayıt yaptırmamış olmasıdır."

Oğan, dün yaptığı açıklamada yabancı uyruklu kişilerin e-Devlet'ten isim değişikliği yaptığını belirtmiş, seçim güvenliğinin Türkiye'nin en önemli meselesi olduğunu savunarak tüm cumhurbaşkanı adalarına çağrı yapmıştı. Oğan, "Seçim güvenliğini azıcık olsa önemsiyorlarsa bir araya gelip seçim güvenliğini konuşmamız lazım" demişti.