Sınav tarihleri 4 günde 3 kez değişti

Tolga UĞUR

Karabük Üniversitesi, bütünleme sınav tarihlerini, olumsuz hava koşullarını bahane göstererek, 4 günde 3 kez değiştirdi. 24 Ocak tarihinde başlaması planlanan bütünlemelerin, sınavdan bir gün öncesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle, 31 Ocak günü başlayan haftaya kaydırıldığı açıklandı. 25 Ocak günü yeni bir karar alan üniversite, bütünlemelerin 31 Ocak-6 Şubat arasında çevrimiçi yapılacağını duyurdu. Karabük Üniversitesi, 27 Ocak tarihinde bir kez daha karar değiştirerek ‘öğrencilerden gelen talepler dikkate alınarak’ sınavların 7-13 Şubat haftasında yüz yüze yapılacağını açıkladı.


Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olan Emrah Can, senato kararlarının öğrencilere danışılmadan alındığını söyledi. Emrah Can, 7 Şubat tarihinde ikinci dönemin başlayacağını ve ilk dönemin bütünlemeleri henüz tamamlanmadan ikinci döneme nasıl başlanacağını merak ettiklerini söyledi. Birçok arkadaşının mağdur olduğunu belirten Can, ‘’24 Ocak tarihindeki sınavların ertelendiği kararı, 23 Ocak gecesi, birçok arkadaşımız Karabük’e gelmek için yoldayken alındı. Sınavların çevrimiçi yapılacağı açıklandıktan sonra birçoğumuz Karabük’ten ayrılarak memleketlerimize döndük. Bilet parası başta olmak üzere masraflarımız oldu‘’ diyerek mağdur edildiklerini söyledi. İsmini vermek istemeyen Karabük Üniversitesi öğrencisi, kendilerine, ‘’YÖK talimatı nedeniyle çevrimiçi sınav yapamıyoruz’’ denildiğini ancak çevrimiçi sınav yapan üniversiteler olduğu için bunun inandırıcı olmadığını belirtti. Öğrenciler, ‘’Herkes mağdur edildi. Kimisi memleketine gidip dönmek zorunda kaldı, işe girip çalışmak isteyen arkadaşlarımız üniversite sürekli karar değiştirdiği için bir şey yapamadı.’’ dedi.

Üniversitenin sürekli karar değiştirmesiyle mağdur olan öğrenciler, sosyal medya üzerinden #Kbueonlineistiyor etiketinde paylaşımlar yaparak seslerini duyurmaya çalıştı. Üniversite öğrencileri, CİMER üzerinden mesajlar göndererek mağduriyetlerinin giderilmesi ve sınav tarihlerinin değiştirilmesini isteseler de, henüz üniversite taleplerini kabul etmedi.