‘Salgında sınav olmaz’ diyen öğrenci, eğitimci ve veliler dün e-mitingde buluştu. Sermayenin kurbanı olduklarını söyleyen öğrenciler, dayanışmayı büyüteceklerine dikkat çekti

'Sınavlar ertelensin' diyen öğrenciler e-mitingde buluştu

Sınavların salgın sonrasına ertelenmesini isteyen öğrenciler, e-mitingde buluştu. Sınav tarihinin daha önce açıklanan tarihten öne alınmasına tepki gösteren SOL Parti, ‘Sınavda salgın olmaz’ diyerek bir miting gerçekleştirdi. İnternet üzerinden yapılan mitinge yüzlerce eğitimci, veli ve öğrenci katıldı.

Mitingin sonunda da Grup Heyula konser verirken katılımcılar taleplerini dövizlere yazdı. Öte yandan miting henüz başlamadan bir siber saldırı gerçekleştirildi ancak sorun kısa süre içinde çözüldü. Lise öğrencilerinin taleplerini dile getirdiği e-mitingde Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Veli-Der Genel Başkanı İlknur Kaya Bahadır ve SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi Pelin Bektaş konuşma yaptı. Açılış konuşmasını yapan lise öğrencisi Bilal Aktaş, piyasa ve paranın kurbanı edildiklerinin altını çizdi.

Seslerini büyütmek için SOL Parti’nin çağrısıyla bir araya geldiklerini söyleyen Aktaş, “Bu miting sonrasındaki taleplerimizi yaşadığımız her alana taşıyacağız’’ dedi. Bir diğer lise öğrencisi Yağmur Gündoğan ise geleceklerinin turizme kurban edildiğini söyleyerek “Para ve piyasa için bizlerin hayatlarını tehlikeye atıyorsunuz, öğrencilerin, ailelerin yaşayacağı her tür sağlık sorununun sorumlusu AKP iktidarıdır. Bu koşullarda dayanışmayla birlikte bunların üzerinden geleceğiz. Bunun için not dayanışması ve Online Dayanışma Dersleriyle asla yalnız yürümeyeceğiz” diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN DAYANIŞMA

Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan: 18 yıldır olduğu gibi bu karar da yine öğrencilerden yana olmadı. Öğrencilerimiz çok zor bir süreçten geçiyor. Paran kadar eğitim politikaları dayatıldı. Uzaktan eğitimle de öğrencilerimiz çok eşitsiz koşullarda hazırlandılar. Öğrencilerimiz bize bireyciliğin kutsandığı günlerde önemli olanının kolektif itiraz olduğunu, dayanışma olduğunu gösterdi. Rekabete dayalı sınav sistemine karşı çıkan eğitim emekçileri olarak tüm öğrencilerin istediği bölümde istediği okulda eğitim görme hakkını elinden alamazsınız demeye devam edeceğiz.

KENDİ GENÇLİĞİNİ YETİŞTİRİYOR

Veli-Der Başkanı İlknur Kaya Bahadır: Eğitim sistemi, ülkemizde hiçbir zaman ideal bir sistem olmadı. AKP iktidarı doğrudan doğruya kendi ideolojik formasyonuna uygun nesiller yetiştirmeye çalışıyor. Bizlere de evet çocuklarınız var ama kendi yapıma uygun olarak yeni insan yetiştirmek istiyorum diyor. Eğitimin içeriği de değiştirerek bizi böyle bir hayata mahkum ediyor.

AKP YİNE SERMAYE DEDİ

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Pelin Bektaş: AKP bu süreçte memleketin geleceğini karartan politikalar üretmeye devam etti. Pek çok alanda olduğu gibi öne konan sermayenin çıkarları oldu. Bu ülkenin gençleri, bu iktidarı tanıyorlar. Bu iktidarın gençlere karanlık bir gelecekten başka bir şey sunmadığını biliyorlar. O yüzden gençlerin değiştirici, kurucu büyük bir gücü var ve bu güç 18 yıllık iktidarın tüm uygulamalarına rağmen ayakta durmaya ve büyümeye devam ediyor.