Sınavların salgın sonrasına ertelenmesini isteyen öğrenciler e-mitingde buluşuyor, taleplerini dövizlere

"Sınavlar salgın sonuna ertelensin" diyen öğrenciler 'e-miting'de buluşuyor

"Sınav tarihinin daha önce açıklanan tarihten öne alınması, iktidarın parayı gençlerin sağlığı ve geleceğinden daha değerli gördüğünü ortaya koyuyor" diyen SOL Partili gençler, sınavların salgın sonuna ertelenmesi talebiyle e-miting düzenliyor.

Zoom programı üzerinden yapılacak mitingde gençler taleplerini dövizlere yazacak. 16 Mayıs Cumartesi günü saat 16:00'da 1000 kişi ile yapılması plananan E-mitingin bağlantı linki sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

SOL Partili gençlerin açıklaması şu şekilde:

"Sağlık krizinin nasıl ilerleyeceği henüz net bir biçimde ortaya çıkmamışken, milyonlarca öğrenci ve aileyi riske atacak böyle bir kararın alınması sorumsuzluktur.

SOL Parti olarak gençliğin taleplerinin takipçisi ve Forumda ortaya koyduğu mücadelesinin etkin bir parçası olacağız.

Bunun için:

1- Eğitim-Sen tarafından başlatılan, sınavlar ertelensin imza kampanyasının parçası olarak, tüm öğrenci ve velileri bu imza kampanyasına destek olmaya, yaygınlaştırmaya çağırıyoruz. Bu mücadelede öğrencilerle, öğrenci velileri ve eğitim emekçileriyle omuz omuza olacağız.

2- Gençliğin taleplerini görünür kılmak, sözünü ortaklaştırmak üzere Dijital Gençlik Forumlarının il, ilçe, okul düzlemlerinde yaygınlaştırılmasını destekleyeceğiz.

3- Gençlerin geleceğini yok sayan, emeğini oyuncak eden, sözünü ve taleplerini dinlemeyen iktidara karşı sesimizi bu koşullar içinde de yaşadığımız her yere taşıyarak ses çıkarmaya devam edeceğiz.

4-Gençlerin bu sürece hazırlanmasını kolaylaştırmak için, online psikolojik destek oturumları ve derslere destek dayanışmalarımızı gerçekleştireceğiz.

5-Sınavlar ertelensin talebimizle E-Gençlik Mitingini örgütlüyoruz. 16 Mayıs Cumartesi, 16.00’da dijital platform üzerinden canlı bir e-miting gerçekleştirerek, gençliğin ve söz ve taleplerini yükselteceğiz."

E-mitingin programı şöyle:

sinavlar-salgin-sonuna-ertelensin-diyen-ogrenciler-e-miting-de-bulusuyor-731513-1.