Sinbo işçisi geri adım atmıyor

EMEK SERVİSİ

Sinbo işçisi Dilbent Türker ve Tüm Otomativ ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) İstanbul Temsilcisi Onur Eyidoğan, işçi Türker’in işe iade talebi ve kod-29’a karşı başlattıkları Ankara yürüyüşlerinin 2’nci gününde İstanbul Sefaköy’de sabah saat 08.00 sıralarında tekrar gözaltına alındı.

TOMİS yaptığı yazılı açıklamada, gözaltına alınan Türker ve Eyidoğan’ın bugün Savcılığa çıkarılacağını duyurdu. Mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini belirten TOMİS, “Polis, keyfi bahanelerle Ankara yürüyüşümüzü alıkoyacak. Direnişçilerimiz derhal serbest bırakılsın” ifadelerini kullandı.


Sendika, polis müdahalesinin ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, son günlerde çıkan orman yangınlarına ve Konya’daki Dedeoğlu ailesine yapılan saldırıyı hatırlatarak şunları belirtti: “Sinbo direnişçimiz Dilbent Türker’e, İstanbul Temsilcimiz Onur Eyidoğan’a ve desteğe gelen sınıf dostlarımıza saldırdılar. Ülke genelinde yaşanan saldırılar göstermiştir ki, bu sermayenin iktidarı doğaya, insana, işçiye karşıdır.”

Kod-29’a karşı önceki gün İstanbul’dan Ankara’ya yürümek isteyen Sinbo işçisi Türker ve TOMİS İstanbul Temsilcisi Eyidoğan’ın da aralarında olduğu 7 kişi, Avcılar Kaymakamlığının yürüyüş yasağı kararından sonra polis müdahalesiyle gözaltına alınmıştı. Gözaltına alındıktan sonra gazetemize ulaşan Türker, polisin kendilerine sert müdahale ettiğini belirterek, basının da görüntü almasının engellendiğini aktarmıştı. Direnişçiler, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.