Sinema, şehre dönüyor

BirGün/Yaşam

Beyoğlu Sineması ‘Şehre Dönüş’ isimli özel bir programla sinema salonlarına dönüyor. Covid-19 salgını nedeniyle yaklaşık beş aydır kapalı olan sinema, 7 Ağustos Cuma günü seyircisiyle buluşmayı planlıyor.

9 filmlik özel bir seçki olan ‘Şehre Dönüş’, farklı şehirlerde hayal kırıklıkları, pişmanlıklar, yaşayan karakterleri ele alıyor.
Beyoğlu Sineması, Türkiye’nin ve dünyanın farklı şehirlerinden ilham alarak hazırladığı dokuz filmlik özel bir seçki ile 7 Ağustos’ta kapılarını tekrar açıyor.

“Normali yeniden tanımlıyoruz ve bildiğimiz her şeyi en baştan, yeniden öğreniyoruz. Bunu en iyi bildiğimiz yolla, filmlerle yapıyoruz. Şehirlerde kaybolan karakterlerin hayallerine ortak oluyor, günahlarına şahitlik ediyor, pişmanlıklarına iç burkuyoruz. “Şehre dönüyoruz! Sinema salonlarına dönüyoruz!” diyen Beyoğlu Sineması’nın dokuz filmlik seçkisi şöyle:

Bizim Büyük Çaresizliğimiz (Yönetmen: Seyfi Teoman), Saklı / Caché (Yönetmen: Michael Haneke), Frances Ha (Yönetmen: Noah Baumbach), Yaşamın Kıyısında / Manchester by the Sea (Yönetmen: Kenneth Lonergan), Muhteşem Güzellik / The Great Beauty (Yönetmen: Paolo Sorrentino), Kare / The Square (Yönetmen: Ruben Östlund), İki Gün Bir Gece / Two Days, One Night (Yönetmen: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne), Victoria (Yönetmen: Sebastian Schipper), Yozgat Blues (Yönetmen: Mahmut Fazıl Coşkun).

Şehre Dönüş, 7-8-9 ve 14-15-16 Ağustos tarihlerinde Beyoğlu Sineması’nda.