Sinema ve Felsefe Sempozyumu Akbank Sanat Merkezi'nde

Sinema sanatının felsefesi üzerine düşünen ve üretenleri buluşturan SineFilozofi Dergisi, bu yıl ilk kez Sinema ve Felsefe Sempozyumu düzenliyor.

23-25 Kasım 2018 tarihleri arasında Akbank Sanat Merkezi Beyoğlu/İstanbul’da gerçekleştirilecek Sempozyum’da, sinema ve felsefe ilişkisi açısından işaret edilen geniş alan üzerine, derinlemesine düşünme ve tartışma olanağı sunulacak. Bu doğrultuda Sempozyum, sinema uygulayıcıları ile akademik çevre ve tüm sinemaseverleri bir araya getirmeyi hedeflemekte. Sempozyum'da başarılı yönetmenlerin atölye çalışmaları ve söyleşileri yer alacak, belgesel ve kurmaca filmlerin; hakikat, bellek, etik, estetik, varlık, zaman, uzam gibi kavramlar aracılığıyla felsefe ile bağının kurulmasının yanında, hareket-imaj, zaman-imaj, oluş, majör ve minör anlatılar gibi açılımlarına da olanak sağlayan bildiriler yer alıyor. Aynı zamanda, videofelsefe, edebiyat, çağdaş sanat ve mimarlık alanlarıyla sinemanın ilişkisi üzerine düşünme pratikleri öneren sunumlar bulunuyor.

Üç gün sürecek Sempozyum’da, filmlerinde sinema ve felsefe üzerine düşünsel izlekler oluşturan başarılı yönetmen ve sinemacıların oturumlarına da yer veriliyor. Tayfun Pirselimoğlu, Ümit Ünal, Belmin Söylemez, Emre Yeksan, Ceylan Özgün Özçelik ve Ercan Kesal, sinemanın genel sorunlarının ve sinema felsefe ilişkisi ile sinemanın felsefesinin tartışılacağı panellere konuşmacı olarak katılıyor. Ücretsiz olarak takip edilebilecek Sinema ve Felsefe Sempozyumu, tüm sinemaseverleri Kasım’da Akbank Sanat Merkezi’ne davet ediyor.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın