Sinema salonları 4’ü yerli, 2’si yabancı olmak üzere toplamda 6 filmi konuk edecek.

Sinemadaki koltuklarınızı ayırın

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

“Sinemalarda bu hafta hangi filmler vizyona girecek?” sorusunun cevabını sizler için derledik. Üstelik seçim yapmanızı kolaylaştırmak için detaylara da yer verdik.

Sinema salonları 4’ü yerli, 2’si yabancı olmak üzere toplamda 6 filmi konuk edecek. Vizyonda animasyondan korkuya, suçtan aksiyona pek çok tür yer alıyor. Jorgen Klubien ile Cindy Robinson’un yönettiği "Sihirbazlar Akademisi", Külkedisi hikâyesinin yeniden yorumlandığı “Bir Türk Masalı: Öksüz Kız” vizyondaki filmlerden bazıları. Hazırsanız detaylara birlikte göz atalım:

ÇIKIŞ YOK

Sophia Banks’in yönettiği, Jason Clarke, Michelle Monaghan, Jai Courtney ile Lucy Barrett’ın oynadığı "Çıkış Yok", aksiyon filmi sevenlerin ilgisini çekmeye aday. ABD yapımı film, üst düzey suçluların tutulduğu gizli bir CIA üssüne getirilen çok aranan bir suçlunun, hücresinden kaçarak üssün kontrolünü ele geçirmesinin ardından, tesiste hapis kalan CIA ajanı Abby’nin mücadelesini anlatıyor.

KEHANET AYASOFYA

Fatih Hasanoğlu’nun yönettiği, korku, macera ve gerilim türündeki “Kehanet Ayasofya”, bir gece eş zamanlı olarak evlerine gizemli bir kutunun bırakılmasıyla bu olayın ardındaki sır perdesini aralamaya çalışan Fatih ve Muhammed’in mücadelesine odaklanıyor. Filmde Fatih Hasanoğlu, Muhammed Bahçecik, Halil Kumova ile Mustafa Ak başrolleri paylaştı.

SİHİRBAZLAR AKADEMİSİ

Jorgen Klubien ile Cindy Robinson’un yönettiği “Sihirbazlar Akademisi”, animasyon sevenleri sinema salonlarına çekmeye aday. Yapım, sihirbazlar akademisine giden, sihirli yeteneklere sahip Aura’nın, akademinin karanlık bir sırrını keşfetmesinin ardından yaşadıklarını ele alıyor.

BİR TÜRK MASALI: ÖKSÜZ KIZ

Ali Osman Emirosmanoğlu’nun yönettiği “Bir Türk Masalı: Öksüz Kız” adlı animasyon filmini, İbrahim Aliustaoğlu, Sinan Önal, Ebru Özel ile Şukuh Same çizdi. Yapım, “Külkedisi” hikâyesini yeniden yorumluyor.

TANAH

Senaryosunu Mert Can Kesim ile Sezer Doğurga’nın yazdığı, yerli korku filmi “Tanah”, yaşadığı ayrılık sonrası büyük bir yıkıma uğrayan genç bir kadının hayatını ele alıyor.

ZEHŞİN CİN-İ MUSALLAT

İlker Tunçay’ın yönettiği “Zehşin Cin-i Musallat”, uzun yıllar önce ayrıldığı köyüne babasının ölümü sonrası geri dönen Esra’nın hikâyesini anlatıyor. Filmde, Engin Kahya, Gökçen Derbeder, Berk Güldoğan ve Gürkan Erduvan oynuyor.