Singapur'da anaokulu ve ilkokullar 2 Haziran'da yüz koruyucu siperliklerle açılıyor

BirGün Dış Haberler Servisi

Singapur'da 2 Haziran'da yeniden egitime başlayacak okulöncesi ve ilkokul öğrencilerine yüz koruyucu siperlik ve el dezenfektanı dağıtılacak.

Temasek Vakfı, Erken Çocukluk Gelişimi Ajansı ve Eğitim Bakanlığının ortak geliştirdikleri bir proje kapsamında, tüm öğretmen ve personele de siperlik ve oksimetre dağıtılaacak.

Temasek Vakfı yaptığı basın açıklamasında; okul öncesi öğretmenlerinden sürüntü testi tamamlananlar bu malzemeleri geçtiğimiz günlerde alırken, kalanların birkaç hafta içinde dağıtılacağını belirtti.

Channel News Asia'dan Ang Hwee Min'in haberine göre; Temasek Vakfı, tüm okulların bu malzemeleri en geç 8 Haziran tarihine kadar alacağını, okullar başladığında malzeme alamayanların birkaç gün kendi malzemelerini kullanması gerektiğini belirtti.

Eğitim Bakanı Ong Ye Kung ise facebook hesabında yaptığı açıklamayla okulların 2 Haziran'da yeniden başlaması konusunda kaygıları olan velilere seslendi. Kung mesajında "Covid-19'un aşı bulununcaya kadar bir yıldan fazla bir süre hayatımızda olması muhtemel. Biz bu kadar süre çocuklarımızı evde tutamayız" diye belirtti.

Okulların açılmasıyla birlikte bu proje kapsamında 650 binden fazla öğrenci ve yaklaşık 42 bin öğretmen ve personele malzeme dağıtılması bekleniyor.

Kaynak: Channel News Asia