Sınıf arkadaşları tarafından şiddete uğrayan çocuk öldü

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde 13 yaşındaki öğrenci, okulda iki sınıf arkadaşının saldırısına uğradı. Kafasına darbe alan Diego adlı çocuk, bir hafta sonra yaşamını yitirdi.

Kaliforniya eyaletine bağlı Moreno Valley şehrinin Landmark Ortaokulu’nda meydana gelen olay diğer öğrenciler tarafından kameraya alındı. Kafasına iki yumruk darbesi alan çocuk düşerek başını duvara vurdu. Görüntüde saldırgan çocuğun, yere düşen Diego’ya bir yumruk daha attığı görüldü. Okul görevlileri tarafından hastaneye kaldırılan çocuğun bir hafta sonra beyin ölümünün gerçekleştiği yerel polis tarafından açıklandı. Ailesi tarafından organları bağışlanan 13 yaşındaki Diego’nun arkadaşları, okulun bu tür kavgalara sahne olduğunu ve yetkililerin yeterli tedbirleri almadığını söyledi.

Moreno Valley Şerifi tarafından yapılan açıklamada 13 yaşındaki çocuğun yaşamını yitirdiği, iki saldırgan öğrencinin olay günü gözaltına alındığı ve hala gözaltında olduğu belirtildi. Polis, saldırganların 18 yaşından küçük olması sebebiyle isim ve detay açıklamayacakları bilgisini paylaştı.

DHA