Ankara'da önceki gün polis saldırısı yaşandı. Demetevler'de bir polis, güvercin nedeniyle kızdığı komşusunun gözünü silah kabzasıyla çıkardı. Mamak'ta ise polisler kendilerine adres soran yurttaşın bacağını kırdı.

Sinirlenen polis, silahıyla komşusunun gözünü çıkardı

Polis memuru Ahmet Gürsey, yöneticisi olduğu apartmanın çatısında çok sayıda kanarya besliyordu. Komşusu Mustafa Ülsü’nün oğlu da apartmanın kömürlüğünde güvercin bakıyordu. İddiaya göre Gürsey, komşusunun kuş beslemesine karşı çıktı ve iki aile arasında husumet oluştu. Belediyede işçi olarak çalışan 52 yaşındaki Mustafa Ülsü, önceki gün sabah 07.35 sıralarında işe gitmek üzere apartmandan çıktı. Bu sırada arkasından gelen ve üzerinde resmi kıyafeti olan polis Gürsey, silahının kabzasıyla Ülsü'ye vurmaya başladı. Başına, yüzüne ve gözüne tabancanın kabzası isabet eden Ülsü, kanlar içinde yere düştü ve sağ gözü o anda görme yetisini kaybetti.

POLİS YURTTAŞI KÖR ETTİ, GÖZALTINA BİLE ALINMADI
Musrafa Ülsü'nün oğlu Emre Ülsü de silah darbeleri aldı. Emre Ülsü “Polis silahını çıkardı ve kafama vurdu. Bayılmışım. Uyandığımda bana el kol hareketi yaparak ‘O hastaneden ikiniz de çıkamayacaksınız’ dedi. Babam kanlar içinde yerdeyken, gelen polisler babama yardım etmedi. Polis Gürsey’in ellerini sabunla yıkadılar. Babam 20 dakika ambulans bekledi. Babamın bir gözünü kör eden polisin, karakolda ifadesi alınmış. Ancak savcılık, gözaltına bile aldırmadı onu. Şimdi serbestçe dolaşıyor.” ifadelerini kullandı.

KOMŞUSUNU KORUMAK İSTEDİ TEHDİT EDİLDİ
Olayın bir diğer mağduru da komşulardan Yılmaz Yıldırım oldu. Sesleri duyarak balkona çıkan ancak uyarıda bulunduğu için tehdit edildiğini belirten Yılmaz Yıldırım, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yıldırım, dilekçesinde polise “Niye vuruyorsun“ dediği için kapıya gelen şüpheli tarafından tehdit edildiğini belirterek, “Ahmet Gürsey, bana eşimin yanında ‘Sen ne karışıyorsun lan’ diye bağırdı. Polis Ahmet, daha sonra da beni ‘Sen Haymanalısın, ben senin PKK’li ve terörist olduğunu biliyorum’ diye tehdit etti” iddiasında bulundu.

POLİS SALDIRISI HIZ KESMİYOR
Diğer bir olay da Mamak’ın Karapürçek Mahallesi’nde yaşandı. İsminin yazılmasını istemeyen 40 yaşlarındaki bir yurttaş, alkollü şekilde polislere adres sorduğu gerekçesiyle darp edildi. Polisler, yurttaşın ayağını kırdı.

kaynak: Cumhuriyet