Sinop Gerze'de bulunan Atatürk ilkokulu ve Atatürk Ortaokulu’nun binalarının bulunduğu ortak bahçedeki 20-25 yıllık çam ağaçları alana ek bina yapılacağı gerekçesiyle katledildi.

Sinop Gerze’de okul bahçesindeki 20-25 yıllık çam ağaçları ek bina gerekçesiyle kesildi!

Haber Merkezi

Sinop’un Gerze İlçesi’nde bulunan Atatürk ilkokulu ve Atatürk Ortaokulu’nun binalarının bulunduğu ortak bahçede yer alan ağaçlar alana ek bina yapılacağı gerekçesiyle katledildi. Kesilen ağaçların çoğunluğunun 20-25 yıllık çam ağacı olduğu öğrenildi.

1992 yılında yapılan okulun bahçesindeki mevcut ağaçların yanına 2000’li yılların başında birçok çam ağacı dikildi. Öğrencilerin her yıl orman haftasında suladığı, öğretmen ve görevlilerin birlikte büyüttüğü çam ağaçları yaklaşık 20-25 yıl boyunca öğrencilere gölge, top sahasına sınır çizgisi oldu.

2000’li yıllarda, fidanların yeni dikildiği dönemde ‘öğrencilerden korumak’ için telle çevrilen alan, ek bina uğruna katledildi. Her geçen gün betona boğulan okul ve çehresinde son ağaçlar da kesildi. Okulun bahçesinde aynı zamanda kesilen ağaçların toplandığı küçük bir top sahası da bulunuyor. Ek binanın top sahasını kapsayıp kapsamayacağı ise henüz bilinmiyor.

BirGün'ün ek bina yapımı gerekçesiyle katledilen alana ilişkin ulaşmaya çalıştığı okul yönetimi ve Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü telefonlara yanıt vermedi.