Sinop'ta BirGün okur buluşması: Yazmaya devam edeceğiz

BİRGÜN/SİNOP

Ahmet Muhip Dıranas Edebiyat Şenliği kapsamında Sinop'ta BirGün okur buluşması gerçekleştirildi. BirGün Editörleri Burak Abatay ile Uğur Şahin'in katıldığı etkinlikte; medyanın güncel sorunları ile çevre tahribatı ele alındı.

Patronsuz ama sahipsiz değil

sinop-ta-birgun-okur-bulusmasi-yazmaya-devam-edecegiz-503744-1.

Etkinlikte ilk sözü alan Burak Abatay, döviz kuru nedeniyle gazetelerin zor durumda olduğunu söyledi. Abatay, "BirGün patronsuz, ama sahipsiz değil. Haber alma hakkınıza sahip çıkın. BirGün bu ülkedeki yolsuzlukları, çevre katliamlarını, insan hakları ihlallerini gündeme taşıyan bir gazete" dedi.

"Yazmaya devam edeceğiz"

sinop-ta-birgun-okur-bulusmasi-yazmaya-devam-edecegiz-503745-1.

Ardından söz alan Uğur Şahin, iktidarın politikaları nedeniyle tüm Türkiye'de doğa katliamının artış gösterdiğini vurguladı. Şahin, şunları söyledi: "İktidardakiler doğayı katletmek istese de onlara direnenler sokaklarda, burada, her yerde. Bu yüzden yaşam alanlarına sahip çıkılmalı. Yaratılmak istenen korku imparatorluğuna inat, yazmaya devam edeceğiz."

Etkinlik soru cevap ile devam etti. Sonrasında ise Abatay ile Şahin'e armağan takdim edildi.

BirGün yazarına ödül

sinop-ta-birgun-okur-bulusmasi-yazmaya-devam-edecegiz-503746-1.

BirGün Okur Buluşması'nın ardından bu yıl ilki düzenlenen Ahmet Muhip Dıranas Şiir Armağanı, Refik Durbaş'a verildi. Sağlık sorunları nedeniyle törene katılamayan Durbaş'ın ödülünü, Burak Abatay aldı. Burada bir konuşma yapan Abatay, "Şiirimize kattığı tarihsel bakış açısı ve şiirde kurduğu derin imgelemle Durbaş, Türk şiirinin en önemli isimlerinden biri. Durbaş'ın selamını bütün edebiyat severlere iletmekten dolayı Kıvanç duyuyorum" ifadelerini kullandı.