CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, sel felaketinden etkilenen Sinop’un Ayancık ilçesinde bir vatandaş, mağduriyetini; “50 yıllık birikimimiz gitti” sözleriyle anlattı.

Sinop'ta sel mağduru Kılıçdaroğlu'na dert yandı: 50 yıllık birikimimiz gitti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sel felaketinden etkilenen Sinop’un Ayancık ilçesinde incelemelerde bulundu. Sel mağdurlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. CHP liderine, sanayi bölgesinde bir vatandaş, mağduriyetini; “50 yıllık birikimimiz gitti” sözleriyle dile getirdi.

Kılıçdaroğlu’na sel mağdurları ile görüşürken; CHP Genel Başkan yardımcıları Ali Öztunç ve Ahmet Akın, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, CHP milletvekilleri Barış Karadeniz, Neslihan Hancıoğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, Samsun Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci de eşlik etti.

Su tahliye çalışmalarında yer alan bir görevli, yaptıkları işlemi Kılıçdaroğlu’na şöyle anlattı:

“Komple asansör boşluklarındaki suları tahliye ediyoruz, yaklaşık mesafe 20 santim kaldıktan sonra vidanjörü yönlendiriyoruz. Onları yaptıktan sonra diğer temizlik ekipleri gelecek.”

“İŞÇİLERLE İLGİLİ HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI”

Sanayi bölgesini incelerken halkın derdini dinleyen Kılıçdaroğlu’na, bir işçi şunları anlattı:

“1000’den fazla işçi var burada. Bunlarla ilgili hiçbir açıklama yapmadılar. Yani AFAD tarafından. Devlet tarafından çalışanlar için işçilerle ilgili. Hani biz şimdi çalışamıyoruz. Başkanımız her türlü desteği veriyor, işçilerin yanında, onu biliyoruz. Ama iş sahipleri de mağdur. Devlet burada hasar tespitinde bulundu. Bu konuda çok mağduruz. Vallahi başkanım her türlü sosyal yardımı, belediye imkanları dahilinde yapıyor.”

“50 YILLIK BİRİKİMİMİZ GİTTİ”

Selden en çok etkilenen bölgenin sanayi sitesi olduğunu söyleyen bir vatandaş, durumunu böyle anlattı:

“Yani gerçekten çok kötü durumdayız. En kötü darbeyi sanayi aldı. Hepimizin emekleri var. Hem mülk gitti, hem içinin malı gitti. Mala geldi, sanayide can kaybımız yok Allah’tan. Onun haricinde mal kaybımız var.”

Sanayi bölgesinde bir başka vatandaş, mağduriyetini; “50 yıllık birikimimiz gitti” sözleri ile dile getirdi.