Google Play Store
App Store

Sinop'un Türkeli ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Gencek köyünde toprak kayması yaşandı. Olay nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı.

Kaynak: İHA
Sinop'ta toprak kayması: Köy yolu ulaşıma kapandı
Fotoğraf: İHA

Sinop’ta etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle yaşanan toprak kayması sonucu ilçeye bağlı Gencek köyü yolu ulaşıma kapandı.

Kentte dün akşam saatlerinde şiddetli yağış etkili olmaya başladı. Yağış nedeniyle toprak kayması meydana geldi.

Toprak kayması sonucu ilçe merkezi ile Gencek köyünü birbirine bağlayan yol ulaşıma kapandı. Olayın ardından vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi.

İlçe Özel İdaresi ekipleri, yolun temizlenmesi için çalışma başlattı. Ekiplerin çalışmaları neticesinde, kayma sonucu oluşan toprak yığını kaldırıldı ve yol yeniden trafiğe açıldı.

Öte yandan Valilikten yapılan açıklamaya göre, kentte etkili olan kar yağışı dolayısıyla Ayancık ilçesinde 46, Dikmen’de 22, Durağan’da 36, Gerze’de 27, Türkeli’nde 9, Erfelek’te 19, Boyabat’ta 41, Saraydüzü’nde 8 ve merkez ilçede 11 köy yolu ulaşıma kapandı.