CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinop’un Boyabat ilçesinde esnafın derdini dinledi. Bir esnaf sürekli zam yapmak zorunda kaldıklarını vurgulayarak, “Etiket değiştirmeye yetişemiyoruz, ekonomimiz güzel olduğu için! Bugün 20 lira, yarın 25 lira” dedi. Bir ayakkabı boyacısı ise kahvehaneler kapalı olduğu için iş yapamadığına dikkat çekerek, “Akşam eve giderken eve bir ekmeği zor getiriyorum” diye vurguladı.

Sinoplu esnaf, Kılıçdaroğlu'na dert yandı: Sıkıntılar diz boyu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yurttaşların sorunlarını dinlemek için bu sabah Sinop’a geldi. Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Boyabat ilçesi oldu. Burada Kılıçdaroğlu esnafın derdini dinledi. Bitkisel ürünler satan bir esnaf Kılıçdaroğlu’na sürekli zam yapmak zorunda kaldıklarını söyleyerek, “Etiket değiştirmeye yetişemiyoruz, ekonomimiz güzel olduğu için. Bugün 20 lira, yarın 25 lira” dedi.

Kılıçdaroğlu Boyabat’ın tek kadın dönercisini de ziyaret etti. Kadın dönerci, “Türkiye’de tanımıyorum, ilkim” dedi. Kılıçdaroğlu kadın dönercinin kestiği et döneri yedi ve dönerci ile beraber döner kesti. Kadın dönerci, günde 20 ekmek satabildiklerini belirterek, “Piyasada iş yok” diye vurguladı.

AYAKKABI BOYACISI: SIKINTI BÜYÜK. ÖYLE BÖYLE DEĞİL

sinoplu-esnaf-kilicdaroglu-na-dert-yandi-862153-1.

Kılıçdaroğlu, bir ayakkabı boyacısının derdini de dinledi. Boyacı, 25 yıldır boyacılık yaptığını, pandemi nedeniyle sokağa çıkma yasağında iş yapamadığını belirtti. Boyacı, kahvehaneler kapalı olduğu için işlerinin düştüğünü dile getirerek, “Sıkıntı büyük. Öyle böyle değil. Akşam eve giderken eve bir ekmeği zor getiriyorum” diye vurguladı.

Kıyafet satan esnaf ise işlerini iyi olmadığını “İyi dersek yalan söylemiş oluruz” diyerek anlattı. Esnaf, “Kirayı veremiyoruz, kredileri ödeyemiyoruz. Sıkıntılar diz boyu” sözleriyle Kılıçdaroğlu’na dert yandı.

Kılıçdaroğlu, yolda kolunu kırmış bir küçük kız ve ailesiyle de kısa süre sohbet etti.

Kılıçdaroğlu’nun “İşleriniz nasıl?” sorusunu yanıtlayan kırtasiyeci ise süper marketlerin kendi ürünlerini de satmasından şikayet ederek, “Sağımızda sanırım 10-12 tane var. Onlar maşallah her şeyi götürüyorlar” dedi. Kılıçdaroğlu yolda çocuk simitçiden simit alarak, “Benim yerime yolda bir tane gariban gelirse simidi ona vereceksin, söz mü?” diyerek tembihledi.

Otobüs bileti satan esnaf ise Kılıçdaroğlu’na “Haftada bir tane dolu araba gönderemiyorum, her şey sıkıntı. Vergini ödeyebiliyor musun, işçinin parasını verebiliyor musun diye sorduğu yok. Sadece kapatıyor” diye yakındı.

Kılıçdaroğlu Boyabat’a girdiği pastanede en sevdiği tatlılardan İncir Uçurması’nı yedi. Kılıçdaroğlu pastaneden sonra yolda gördüğü bir engelli yurttaşa da sandalye sözü verdi.

Kılıçdaroğlu daha sonra sanayi esnafının da derdini dinledi. Kılıçdaroğlu, bir dükkanda soba üzerinde demlenen çay eşliğinde esnafla sohbet etti. Kılıçdaroğlu’na dert yanan esnaf, “Bugün emekli olan esnaf 1400 lira maaş alıyor. Böyle orantısız, çok büyük sıkıntılarımız var. Bizim işçilerin sigorta primi var” dedi.

“BOMBA PATLASA KILIÇDAROĞLU. BU NEDİR YA? SIKILDIK YA”

sinoplu-esnaf-kilicdaroglu-na-dert-yandi-862154-1.

Başka bir esnaf ise prim öderken 1100 lira ödediklerini ancak emekli olunca aldıkları maaşın 1500 lira olduğunu söyleyerek, “1000 lira dükkan kirası, 1000 lira Bağ-Kur, 1000 lira da ev kirası var” diye dert yandı. Başka bir esnaf da Bağ-Kur primlerinin yüksekliğinden yakındı. Esnaf Kılıçdaroğlu ile güncel siyaseti de konuştu. Esnaf, Kılıçdaroğlu’na iktidarın sürekli neden kendisini hedef haline getirdiğini sorarak, “Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu. Bomba patlasa Kılıçdaroğlu. Bu nedir ya? Sıkıldık ya. Her bir şeyin altında Kılıçdaroğlu. Süleyman Soylu olsun, şey olsun. Hiç kazandığın dava var mı?” diye tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, kendisini kaybettiği hiçbir dava olmadığını belirterek, “En son aşamaya gelince ya Anayasa Mahkemesi ya da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bana hak veriyor” diye yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu sohbetin ardından sanayi esnafının sorunlarını dinlemeye devam etti. Ali Usta, Kılıçdaroğlu’na piyasadan memnun olmadıklarını belirterek, “Zaten piyasa belli. Pandemiden dolayı. Emekli de olsak işe yaramıyor. Geçinmek imkansız. Emekli maaşı en kötü asgari ücret olmalı” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'na Sinop'ta; CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan eşlik etti. (ANKA)