Muğla Kızılbük’te Sinpaş’ın otel projesine mahkeme ‘dur’ demesin ardından, inşaatın devam edip etmediğini kontrol etmek isteyen Marmaris Kent Konseyi üyelerinden Korcan Yılmaz’ın üzerine Sinpaş görevlileri şantiye kapısını kilitledi.

Şinpaş hukuksuzluğu gizlemek için her yolu deniyor: Kapıyı kilitlediler!

BİRGÜN EGE

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Kızılbük’te inşaatı süren Sinpaş GYO projesine ilişkin ‘çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir’ kararının iptali için açılan davada gerekçeli karar çıktı. Mahkeme kararın iptaline karar verdi. Mahkeme kararının ardından Marmaris Kent Konseyi üyeleri tarafından inşaat alanında faaliyetin devam edip etmediğini kontrol edilmek istendi. Şirket görevlileri ise konsey üyesi Korcan Yılmaz’ın üzerine şantiye kapısını kilitledi. Tepkiler sonrası Yılmaz, içeriden çıkarıldı.

MİLLİ PARK KAPISI SİNPAŞ’A EMANET!

Marmaris Kent Konseyi’nin yaptığı açıklamada, “Firmanın inşa faaliyetlerini kanunları çiğnemek, mahkeme kararını tanımamak pahasına sürdürdüğünü, ‘utanç kapısı’ olarak tanımladığımız güya milli parklara ait olan kapının da Sinpaş özel güvenlik birimlerinin kontrolünde olduğunu gördük. Belgelemek üzere fotoğraf ve video kayıtları almaya başladık. Ekolojik Mücadele Komitesi üyelerinden Korcan Yılmaz adlı arkadaşımız yarı açık duran kapıdan geçerek görüntü almaya devam etti. Varlığımızı fark eden Sinpaş görevlileri şantiye kapısı olarak kullandıkları milli park kapısını kapatıp, zincirli kilit astılar ve arkadaşımız Korcan Yılmaz’ın dışarı çıkmasına izin vermediler” denildi.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Suç işlediklerini ve yaptıklarının yasal olmadığını söylememize rağmen alan yetkilisi gelinceye kadar arkadaşımızı alıkoydular. Alan yetkilisi geldikten sonra verdiği talimat sonucu arkadaşımız Korcan Yılmaz serbest kalabildi.”

NE OLMUŞTU?

Marmaris’in İçmeler Mahallesi Kızılkum mevkiinde Emin Hattat tarafından 30 yıl önce inşaatı başlatılan otel, 2009’da Sinpaş Holding’e satıldı. 1988 yılında Hattat Ailesi tarafından Hema-Que Otel Yatırım A.Ş. adıyla, 150 dönümü ormandan tahsisli toplam 310 dönümlük denize sıfır araziye beş yıldızlı otel yapılması için inşaat başladı. Fakat 550 oda, 1100 yatak kapasiteli otel bitirilemedi. Emin Hattat, 2006’da iflas edince de inşaat tamamen durdu. Sinpaş Holding, 2010 yılı başında iki koyu içine alan otel inşaatının bulunduğu bu araziye 1400 lüks konut yapmak için o dönem belde olan İçmeler’de belediyenin fen işleri müdürlüğüne başvurdu. Belediyeyse imar planında belirtilen hükümler çerçevesinde konut yapımına izin vermemişti. Muğla Valiliğiyse devam eden Kızılbük Wellness Resort inşaatı için 13 Ağustos 2021’de ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verdi. Marmaris Kent Konseyi tarafından projeye açılan dava sonrası 3 Ağustos 2022 tarihinde ‘ÇED gerekli değildir’ kararı iptal edildi.