Marmaris’te yargı kararlarına rağmen otel projesini sürdüren Sinpaş şantiyesinde çalışanlar, yurttaşlara saldırdı. Kent Konseyi Başkanı Beytekin, “Mücadelemiz devam edecek, Sinpaş’ı rahat bırakmayacağız” dedi.

Sinpaş şimdi de şiddete başvurdu
Sinpaş’ın, Marmaris’te inşa ettiği Kızılbük projesi tüm tepkilere rağmen devam ediyor. (Fotoğraflar: Marmaris Kent Konseyi)

Aycan KARADAĞ

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yer alan Kızılbük Koyu’nda Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılmak istenen dev devremülk projesi hukuk tanımamaya devam ediyor.

Şirket yargı kararlarına rağmen çalışmayı sürdürürken şimdi de Milli Park içinde piknik yapan yurttaşlara, şirket çalışanları tarafından saldırıda bulunuldu. Yurttaşların kaydettiği görüntülerde, Sinpaş çalışanları, piknik için Milli Park’a gelen yurttaşların özel eşyalarını tekmelerken görüntülendi. Ayrıca görüntülerde, bir yurttaşın piknik yapılan alana geçişini engellemek için fiziki müdahalede bulunan Sinpaş çalışanın, “Ben başkalarına benzemem” dediği görüldü. Saldırıyı kayıt altına alan Marmaris Kent Konseyi ise konu hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Şirketin hukuksuz bir şekilde çalışmaya devam ettiğini belirten Marmaris Kent Konseyi Başkanı Beytekin, “Biz olayın yaşandığı gün Milli Park’ta sandalyelerimizle oturuyorduk. İnşaat alanında çalışan insanları gördük. Ardından zabıtayı aradık ve şikâyet ettik. Zabıta alana gelip 5 dakika bile durmadı. Burada hiçbir şey yok diye çıktı gitti… Belediyesi, savcılığı ve zabıtası hiç kimse duruma ilişkin bir şey yapmıyor. Videolarda olanları herkes gördü. Arkadaşımızı tahrik edip haksız konumdan haklı konuma geçmek için uğraşıyorlar” dedi.

Sinpaş çalışanları direnişçilere saldırdı.Sinpaş çalışanları direnişçilere saldırdı.

ŞİKÂYETLERİMİZ HAVADA KALIYOR

Yaklaşık bir yıldır şirket için yaptıkları şikâyetlerinin savcılık tarafından davaya dönüştürülmediğini kaydeden Beytekin, şunları dile getirdi: “Milli Parkın işgal edilme soruşturması hala devam ediyor. Sinpaş’ın ise hukuksuzluğuna karşı hiçbir yaptırım yapılmıyor. Sinpaş’a karşı şikâyetlerimiz havada kalıyor. Buna karşın biz sürekli Sinpaş tarafından karakola şikâyet ediliyoruz. İş güvenliğini tehlike altına düşürmek gibi bahanelerle haksız olduklarını bildikleri halde şikâyet ediyorlar ve karakola sürekli ifadeye çağrılıyoruz.”

Beytekin son olarak şunları dile getirdi: “Şirket neredeyse inşaatını bitirdi. Ayrıca şirket inşaat halindeki bütün konutlarını da sattı. Yani bu süreçte hukuksuz bir şekilde milyonları götürdü. Biz bu yapılanlara karşı ses çıkarıyoruz. Mücadelemiz devam edecek, hukuksuzluğa karşı Sinpaş’ı rahat bırakmayacağız. Bu talana göz yumamayız.”

ŞİRKET PROJEYİ ‘SÖZDE’ REVİZE ETTİ

Sinpaş’ın yapmak istediği devremülk projesine karşı ise yurttaşlar yaklaşık bir yıldır mücadelesini sürdürüyor. Muğla 3. İdare Mahkemesi’nin ‘ÇED gerekli değildir’ kararını iptal etmesinin ardından şirket proje için geçtiğimiz ay yeniden harekete geçti. “205 odalı otel ve 1407 adet devremülk" planını "206 odalı otel ve 1323 adet devremülk" şeklinde değiştiren şirket, bakanlığa başvuruda bulundu ve ÇED süreci başlatıldı. ÇED süreci kapsamında yapılmak istenen halkın katılım toplantısına ise bölgede yaşayan yurttaşlar engel oldu. Tüm bunlara rağmen şirket neredeyse inşaatı bitirdi. Şirketin hukuksuz bir şekilde çalışmalarına hiçbir yaptırım uygulanmadı. Bu sürede şirketin hukuksuzluğuna tepki gösteren yurttaşlar ise gözaltına alınarak cezalandırıldı.