Sirenler sustu ama kıtlık alarmı çalıyor

İsmail DAYE- Ukrayna Zaporijya’dan izlenim

Hafta sonu yaşadığım yer olan Zaporojya’da her şey biraz daha normalleşme yoluna girdi. Sokakta çocuklar var ve insanlar dolaşıyor. Savaş psikolojisinden kurtulmaya çalışıyor. Ama işler çok da öyle değil. Kentin en büyük marketine gittiğimizde devam eden ekmek sıkıntısıyla karşılaştık.

Raflarda çok az ekmek var. Diğer ürünlerde bir sıkıntı gözükmüyordu. Ancak buranın en büyük market zincirinin depolarında bir haftalık stok kaldığını öğrendim. Cep telefonlarını hâlâ kontör yüklenemiyor. Terminaller kapalı. Bankamatiklerden para çekme sorunu devam ediyor. Benzin istasyonunda birkaç araba gördüm. Sonra istasyon kapatıldı. Belki çok az bir benzin vardı ve o da bitti. Marketlerde su bulmak hâlâ sorunlu.

Dün Zaporojya’ya 25 km’lik mesafeden gelen arkadaşım, beş kez aramadan geçirildiğini söyledi. Askerler arama yapılıyor. Ayrıca Zaporojya’da barikatlar oluşturuluyor. Karşımızdaki nükleer santral bölgesinde çatışmalar ve bombalamalar kesildi. Siren seslerini duymuyoruz. Akşamları hava karardıktan sonra tam karartma uygulaması devam ediyor.