Şirket halkın  sağlığıyla oynuyor

Yaren ÇOLAK

İstanbul'un Güngören İlçesine bağlı Tozkoparan Mahallesin’de Turkcell tarafından kurulmak istenen 5G istasyonuna yurttaşlar tepki gösterdi.

Elektrik Mühendisleri Odası’nın (EMO) belirlediği standarda göre 40 metre olması gereken direğin 8 metre olmasına tepki gösteren bölge halkı, istasyonun insan sağlığına vereceği zararlara dikkat çekti.

Direğin dikildiği alana giden bölge halkı polisle karşı karşıya geldi. Tepkilerini dile getiren bölge halkı ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Santralın olduğu bölgede çocuk parkı, okul ve birçok yerleşim yeri olmasına dikkat çeken Tozkoparan ve Mehmet Nesih Özmen Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (TOZDER) Başkanı Ömer Kiriş, “Bu direğin 8 metre olması demek yan etkilerinin daha çok hissedilmesi anlamına geliyor. Karşısındaki canlıyı etkileyen bir direk. 40 metre olursa etkisi azalacak. İnsanlara radyasyon yayıyor, kanserojen yayıyor, ruhsal bozukluk, uykusuzluk, engelli çocuk doğumuna varana kadar her türlü yan etkisi oluyor. 40 metre olursa bunlar en aza indirgenecek. Ancak şirket maliyetten kaçmak için bunu 8 metre yapıyor” ifadelerini kullandı.