Kamuoyu, BaşkentGaz’ın vergiden ‘kaçınmak’ için Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na aktardığı parayı tartışırken Milli Eğitim Bakanlığı liselerde, “Vergi Bilinci” eğitimleri verecek

Şirketler vergi kaçırırken öğrenciler ‘bilinçlendirilecek’

Mustafa Mert Bildircin

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na yapılan 8 milyon dolar bağışı, ‘Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır’ şeklinde savunan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın sözleri ile kamuoyunda tartışılan, “Vergi bilinci” konusu Milli Eğitim Bakanlığı’nın da gündeminde. Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında öğrencilere yönelik, “Vergi Bilinci Geliştirme Eğitimleri” düzenleyecek.

İktidarın gözde inşaat şirketleri arasında yer alan Torunlar bünyesindeki BaşkentGaz’ın, Kızılay üzerinden para aktardığı belirlenirken Milli Eğitim Bakanlığı da lise öğrencilerine, ‘verginin önemini’ anlatmak için okulları harekete geçirdi. MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, liselerde, “Vergi Bilinci Geliştirme Eğitimleri” düzenlenmesi için okul yönetimlerini uyardı.

TALEP GELİR İDARESİ’NDEN

MEB, öğrencilere verginin öneminin anlatılmasına ilişkin kararı, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan gelen talep üzerine aldı. Başkanlık, 31’inci Vergi Haftası nedeniyle öğrencilere vergi bilinci geliştirme eğitimleri verilmesi gerektiği konusunda MEB’e yazı gönderdi.

SAYI MALİYE’YE BİLDİRİLECEK

Bakanlık, Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) yer alan vergi konulu videoların 9, 10 ve 11’inci sınıflarda öğrenim gören öğrencilere izletilmesini istedi. Vergi konusunda “bilinçlenen” öğrenci sayısının 27 Nisan’a kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’na bildirilmesi gerektiğinin altı çizildi.