Şirketlerin yine ‘acelesi’ var

Haber Merkezi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği acele kamulaştırma kararları yine şirketlerin imdadına yetişti. Ülkenin birçok bölgesinde yapımı planlanan enerji santralları ve madenler için verilen acele kamulaştırma kararları şirketlerin önünü açtı.

Bu kararlarla, şirketler şahıs arazilerini satın almadan faaliyetlerini sürdürebilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan acele kamulaştırma kararları şu projeler için alındı:

►Rize İyidere Lojistik İnşaatı Projesi kapsamında deniz dolgusunda kullanılacak hammadde temini için ihtiyaç duyulan taşocağının kurulacağı araziye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından kamulaştırma kararı verildi.
►Erzurum’da Direktaş Regülatörü ve Hidroelektrik Santral yapımı amacıyla taşınmazların Hazine adına tescil edilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.
►Aydın’da Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’ne ait Germencik-Ales Aydın Batı Enerji İletim Hattı Projeleri’ne ilişkin acele kamulaştırma kararı verildi.
►Yine Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’ne ait Kütahya’da bulunan ‘Tunçbilek Şalt- Domaniç- Bursa Doğu Enerji İletim Hattı Projesi’ kapsamında acele kamulaştırma kararı verildi.
►Maraş’ta Andırın Geben Barajı ve Sulama Projesi kapsamında Devlet Su İşleri tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.
►Gümüşhane’de Yukarı Kelkit Sadak Barajı ve Sulama Projesi kapsamında Devlet Su İşleri tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.
►Bingöl’de Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralı’nın yapımı amacıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırmasına karar verildi.