Kinder çikolatalarının üreticisi Ferrero'nun Fransa'daki Genel Müdürü Nicolas Neykov, Avrupa'da pek çok ülkeye yayılarak 100'den fazla çocuğa bulaşan salmonella virüsünün kaynağıyla ilgili açıklama yaptı. Virüs skandalının ardından ilk kez konuşan Neykov, yapılan incelemede, bulaşın fabrikadaki süt yağı tankında bulunan bir filtreden kaynaklandığını belirterek, "Virüs oraya ya daha önce virüs bulaşmış ham maddeler aracılığıyla ulaştı ya da çalışanlar tarafından bulaştırıldı" dedi.

Şirketten açıklama: Salmonella virüsü nasıl ortaya çıktı?

Salmonella virüsü tespit edilen Kinder çikolatalarının üreticisi Ferrero'nun Fransa'daki Genel Müdürü Nicolas Neykov, virüsün ortaya çıktığı Belçika'daki Arlon fabrikasına nasıl girdiğini tespit ettiklerini açıkladı.

CNN Türk'ün Fransız Le Parisien gazetesinden aktardığına göre Neykov, yapılan incelemede, bulaşın fabrikadaki süt yağı tankında bulunan bir filtreden kaynaklandığını belirtti.

Neykov, "Virüs oraya ya daha önce virüs bulaşmış ham maddeler aracılığıyla ulaştı ya da çalışanlar tarafından bulaştırıldı" dedi.

Firma, salmonellanın ilk kez tespit edildiği 15 Aralık'ta Arlon fabrikası kapatılmadığı için çok eleştirilmişti. Neykov fabrikanın kapatıldığını savunarak, "15 Aralık'ta tüm üretim hatlarını durdurduk, üretilenleri attık. İlerleyen günlerde yapılan tüm testlerimiz negatif çıktı, bu nedenle de fabrikayı yeniden açtık" diye konuştu.

"SON 20 YILIN EN BÜYÜK ÜRÜN GERİ ÇAĞIRMASI"

Çok fazla ürün toplattıklarına dikkati çeken Neykov, bunun, son yirmi yılın en büyük "ürün geri çağırması" olduğunu dile getirdi.

Sadece Fransa'da 3 bin tondan fazla Kinder ürünü piyasadan çekildi.

"TÜKETİCİLERİN YÜZDE 60'I ARTIK BU MARKAYA GÜVEN DUYMUYOR"

En fazla çikolata satışının yapıldığı Paskalya döneminde, firmanın cirosunun yüzde 40'ını kaybettiği ve yıl sonundaki kaybın on milyonlarca avro civarında olacağı belirtiliyor.

Tüketicilerin yüzde 60'ının artık bu markaya güven duymadığı belirtiliyor. Sağlık skandalında, 81'i sadece Fransa'da olmak üzere 100'den fazla çocuğa salmonella virüsü bulaşmıştı.