Şırnak’a il sağlık müdürü olarak atanan yöneticiler görevden alınıyor. Son İl Sağlık Müdürü Osman Özdemir, koltukta bir yıl bile kalamadı. Sağlık sorunlarıyla boğuşan halk, yeni müdürü bekliyor.

Şırnak’a müdür dayanmıyor

İlayda KAYA

Şırnak’ta il sağlık müdürü olarak göreve gelen yöneticiler bir yılı doldurmadan görevinden ayrılıyor. Kentte, 2018’deki genel seçimlerinden bu yana 3 kez il sağlık müdürü değişti. Henüz 1 sene önce koltuğa gelen Şırnak İl Sağlık Müdürü Osman Özdemir’in, üç gün önce görevinden alındığı iddia edildi. Osman Özdemir’in görevden alınma ve görevden alınma gerekçesi ise açıklanmadı. CHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren, kentte görevden alınan il sağlık müdürü ve sağlıkçıların sorumlusunun AKP yönetimi olduğunu söyledi.

Şırnak Devlet Hastanesi ek binası olarak yer alan kadın doğum ve çocuk hastanesinin, statü verilerek ayrı bir hastane olarak faaliyet göstermesini istediklerini söyleyen Osman Yeren, şu ifadeleri kullandı: “Biz bu görevden alınmalara şüphe ile bakıyoruz. Sebebini öğrenmek istiyoruz. İl sağlık müdürleriyle neyi paylaşamadılar? Şırnak’ta yapılan kadın doğum hastanesi neden ek bina olarak kullanılıyor? Neden amacına uygun olarak kadın doğum ve çocuk hastanesi olarak kullanılmıyor? Yoksa il sağlık müdürünün görevden alınma sebebi bu mu? Görevden alınan, istifaya sürüklenen il sağlık müdürleri Şırnak’ta sağlığı mı düzeltmeye çalışmadılar yoksa AKP’nin refahı için mi görevden alındılar? Şırnak’ta tüm kurumlardaki müdürler sık sık değişiyor. Bunun sebebi nedir? Yetkililerden bir açıklama bekliyoruz.”

Osman Yeren, CHP Şırnak Merkez İlçe BaşkanıOsman Yeren, CHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı

Şırnak’ın sağlık alanında unutulduğunu kaydeden Yeren, “Kentte sağlık sistemi yürümüyor. Hastanelerde doktor yok. Hastalar hastaneye başvurduğunda günlerce randevu alamadıkları zamanlar oluyor. Nüfusa baktığımızda Şırnak’ın doğum oranının yüksek olduğunu görüyoruz. Koskoca ilde 2-3 tane kadın doğum doktoru var. Bir kadın doktoruna düşen hasta sayısı haliyle çok fazla. Doktor azlığı ve hasta yoğunluğu bu kadar fazlayken doktor ne kadar verimli olabilir?” diye sordu. Osman Yeren, hastaların çevre illere yönlendirildiğini de kaydetti. İktidara seslenen Osman Yeren, “Cumhurbaşkanı her açıklamasında şehir hastanelerini övüyor. Şırnak’taki hastaneleri gelip incelemesini talep ediyoruz. Hastanelere gereken malzemeleri sağlasınlar buraya doktorları görevlendirsinler" dedi.

Şırnak 4’üncü müdürünü bekliyor!

2018 genel seçimlerinden bu yana görevden alınan ya da istifa eden il sağlık müdürlerinin isimleri şöyle:

•Uzm. Dr. Nedim Uzun

•Uzm. Dr. İsmail Başıbüyük

•Dr. Osman Özdemir

Osman ÖzdemirOsman Özdemir

PERDE ARKASINDA ‘ERDOĞAN’ VAR

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl ekim ayındaki Diyarbakır mitingine öğretmenlerin katılması için baskı yaptığı iddia edilen İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali’nin "Selfie çekip gönderecekler" dediği ses kaydı yayıldı. Kaydı kimin aldığını bulamayan Küçükali, 17 ilçe Milli Eğitim müdürünün istifasını istedi. Müdürler istifa dilekçelerini sundu.