Şırnak'ta 14 Mayıs seçimlerinde sandıklarda oy verme işleminin tamamlanmasının ardından 'izinsiz eylem' yaptıkları gerekçesiyle 25 kişiden 7'si tutuklandı.

Kaynak: AA
Şırnak'ta 14 Mayıs'taki eylemlere ilişkin 7 kişi tutuklandı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde seçim gecesi sonuçlar açıklandıktan sonra 'izinsiz gösteri' yaptıkları gerekçesiyle 7 kişi tutuklandı.

Cizre'de 14 Mayıs gecesi seçim sonuçları açıklandıktan sonra Mezbahane Caddesi'nde 'izinsiz gösteri' yapılmasına ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 'izinsiz gösteri'ye katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 25 kişiden 11'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7'si tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

NE OLMUŞTU?

Şırnak Valiliği, Cizre ilçesinde 14 Mayıs'ta seçim sonuçları açıklandıktan sonra gece saatlerinde Mezbahane Caddesi üzerinde yüzleri maskeli halde havaya ateş eden ve 'taşkınlık çıkaran' grupla ilgili açıklama yapmıştı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, olayın 14 Mayıs gecesi seçim sonuçları açıklandıktan sonra yaşandığını ve yapılan müdahalenin ardından adli tahkikat başlatıldığı belirtilmişti.