Şrınak Valiliği, A.A adlı uzman çavuşun Şırnak'ta bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakmasına yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, uzman çavuşun kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakmasına değinmedi ve "Kamu görevlisinin aşırı derecede alkollü olduğu, çevreyi rahatsız edecek şekilde uygunsuz tavır ve hareketler sergilediği tespit edilmiş ve adı geçen şahıs gözaltına alınmıştır" denildi.

Şırnak'ta cinsel istismar tepkisi sürüyor: Valilik açıklamasında cinsel istismara değinmedi, alkole bağladı!

Şırnak'ta A.A adlı uzman çavuşun Şırnak'ta 13 yaşındaki bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, gün boyu ilçede ve sosyal medyada gösterilen tepkiler akşam saatlerinde ise kent merkezinde sürdü. Kent merkezinde bir araya gelen çok sayıda genç, "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları eşliğinde olayın yaşandığı apartmanın önünde toplandı.

ŞIRNAK VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI, CİNSEL İSTİSMARA DEĞİNMEDİ!

Şrınak Valiliği, yaptığı açıklamada, uzman çavuşun kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakmasına değinmedi ve "A.A isimli kamu görevlisinin aşırı derecede alkollü olduğu, çevreyi rahatsız edecek şekilde uygunsuz tavır ve hareketler sergilediği tespit edilmiş ve adı geçen şahıs gözaltına alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

"15.07.2020 günü saat 01.00 sıralarında 155 İhbar hattına gelen çağrıda İlimiz Merkez Yeni Mahallede, vatandaşları rahatsız edecek hal ve hareketlerde bulunan bir şahsın çevrede bulunan vatandaşlar tarafından darp edildiği ihbarı üzerine olay yerine Emniyet ekipleri intikal etmiş, olay mahallinde A.A isimli kamu görevlisinin aşırı derecede alkollü olduğu, çevreyi rahatsız edecek şekilde uygunsuz tavır ve hareketler sergilediği tespit edilmiş ve adı geçen şahıs gözaltına alınmıştır.

Konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli adli tahkikat başlatılmış, ayrıca hakkında idari tahkikat başlatılan bahse konu şahıs, adli ve idari soruşturmaların selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."