Şırnak Üniversitesi’nde “FETÖ’cülerle ilişkide olduğu” iddia edilen akademisyene Rektör Mehmet Emin Erkan sahip çıktı. Erkan, “Adam 3 yıl sonra doçentlik kadrosunu aldı. FETÖ’cü olsa 10 günde alırdı. Bir sıkıntı çıkmazsa profesör unvanı alacak” dedi

Şırnak Üniversitesi Rektörü, “FETÖ’cü akademisyen” iddiasına yanıt verdi

Fethullahçı yapının ileri gelenlerinden olduğu söylenen firari Şerif Ali Tekalan’ın Şırnak Üniversitesi'ndeki öğretim üyesi İ.E. ile yazışmalarında, “FETÖ’nün hâlâ üniversite kadrolarına atanacak kişileri belirlediğinin, FETÖ ile bağlantılı isimlerin yükselmesini organize ettiğinin” iddia edilmesine Şırnak Üniversitesi Rektörü’nden yanıt geldi.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, basında çıkan haberlere karşılık, “Suçlamaları asla kabul etmiyoruz ve bu yıpratma dönük bir haber” dedi.

İ.E.’nin “FETÖ’cü olmadığını” savunan Rektör Erkan, buna kanıt olarak söz konusu akademisyen ‘hızlı yükselmemesini’ gösterdi.

İ.E.’nin doçentlik kadrosunu 3 yıl sonra aldığını, FETÖ’cü olması durumunda 10 günde alacağını söyleyen Rektör Erkan, İHA'ya yaptığı açıklamada sözlerini şöyle sürdürdü:

‘PROFESÖR UNVANI ALACAK’

“Şimdi de basında bu arkadaşlar İ.E. hızlı yükseliyor dedi, adam doçentlik kadrosunu bile 3 yıl sonra aldı Allah’tan korkun. Yani bu FETÖ’cü olsaydı, 10 günde alırdı. Şu anda Şırnak Üniversitesinde hiçbir akademisyenimiz norm kadroya takılmadan 30 gün bekleme ile kadrolarını alabiliyor. Bu arkadaş ben geldiğimde doçent kadrosuna atadım, bu arkadaş doçent olduğu halde 3 yıla yakın yardımcı doçent olarak çalışmıştır. Hızlı yükselme yok, şu an mahkemeyle ilgili bir sıkıntı çıkmazsa profesör unvanı alacaktır. Suçlamaları asla kabul etmiyoruz, bu yıpratmaya dönük bir haber.”

Öte yandan Rektör Erkan, 2018 yılında üniversitedeki ‘tarikat-cemaat’ iddialarına ise şu sözlerle yanıt vermişti: “Adam kendi içinde memurdur, şeyhi vardır, ne yapacaksın şimdi gidip şeyhine hakaret edecek halimiz yok, ona karışamıyoruz. Asistan alırken benim temel prensibim şudur; geldiği yere fitne fesat sokmayacak. Herkes uyumlu çalışırken bir tanesi geliyor, ‘Ben çalışmam' diyor. Ben de çalıştırmam. Ekibime öyle adam istemem. Bu yüzden sözlü sınavlar var. Uyumsuz insanlar elensin diye.”

‘ABİ PROFLUK KADROM İLANA ÇIKTI’

Basında yer alan haberlere göre, Fethullah Gülen’e yakın olduğu söylenen “FETÖ’nün Akademi İmamı” firari Şerif Ali Tekalan’ın “Türkiye’de üniversitelerden elini çekmediği” ileri sürülmüştü. Söz konusu haberlerde, Tekalan’ın Şırnak Üniversitesi'nden İ.E. ile yazıştığı; İ.E.’nin Tekalan’a, “Abi, profluk kadrom planladığımız gibi ilana çıktı” şeklinde mesaj attığı yönünde ifadeler yer almıştı.